Horváth Eszter Desszertőrült könyve tényleg dilettánsaknak szól, hiszen még én is isteni csokihabot tudtam készíteni a leírása alapján. Persze sem a tálalás, sem a fotó nem olyan gyönyörű, mint ahogyan az a könyvben van, de az íze isteni! Most jöjjön ez!
fotó: Lilla
Hozzávalók: 125 g tejszín, 125 g tej, 25 g cukor, 100 g étcsokoládé, 3 tojássárgája
Elkészítés menete: Tedd fel forrni a tejet és a tejszínt. Ekközben gőz fölött olvaszd meg az étcsokoládét. Egy nagyobb fazékban keverd a tojássárgájához a cukorot. Miután felforrt a tej és a tejszín, óvatosan keverd hozzá a cukros tojássárágjához. Miután összekeverted, forrald fel újra, míg sűrű massza nem lesz. A megolvasztott étcsokoládét kanalazd egy műanyag tálba, majd óvatosan, lassan adagold hozzá a tejes-tojásos masszát. Végül az egészet botturmix-szal turmixold össze. Az elkészült krémeket öntsd poharakba, és tedd a hűtőbe. Felszolgálás előtt lehet díszíteni tortacukorkákkal vagy például M&M-szel, és tejszínhabot is fújhatunk a tetejére.
fotó: Lilla
Utolsó kommentek