A hétvégén vendégeket vártunk, csokis muffint sütöttem. Istenien csokisat! A recept a tovább után!
fotó: Lilla
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg darált mogyoró, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg fehércsoki, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál porcukor, 2 tojás és egy csipetnyi szódabikarbóna
Elkészítés menete: A szódabikarbónát elkeverjük a lisztben. A vajat és az étcsokoládét összeolvasztjuk a tűzön, gőz fölött. A tűzről levéve hozzáadjuk a 4 kanál lisztet és porcukrot. Ha kicsit már hült, hozzáadjuk a tojást. Miután robotgéppel simára kevertük a masszát, apróra tört fehércsokit és a darált mogyorót is hozzákeverjük. Végül szilikon muffinformába kanalazzuk a tészét, és 180 fokon, légkeverésen körülbelül 20 perc alatt megsütjük.
Utolsó kommentek