Függő lettem, méghozzá a Lipóti medvehagymás kockájának este áldozatául - töménytelen mennyiséget meg bírnék belőle enni. Naponta be is térek a nemrég a közelünkben nyílt Lipótiba. Ma volt egy kis szabadidőm, és úgy döntöttem, anyukám hagyományos pogácsáját megbolondítom egy kis szárított medvehagymával, hátha lesz olyan jó, mint a Lipótiban. És igen, finom lett, nem olyan, mint a bolti, másmilyen, de felveszi vele a versenyt.

fotó: Lilla

Még pár hete, a szentendrei szigeten tett bringatúránk alkalmával vásároltam a tahitótfalui vásárban mindösszesen 150 forintért egy zacskónyi szárított medvehagymát - abból raktam most a pogácsába. (Aki teheti egyébként látogasson el egyszer a tahitótfalui vásárba, mert nagyon jó hangulata van a helynek.)

Hozzávalók: 400 gramm liszt, sajt 2 tojás, 150 gramm margarin, 1 dl tejföl, 1 dl tej, só, cukor, medvehagyma

Elkészítés menete: Mérd ki a lisztet, tegyél hozzá egy evőkanál cukrot, ízlés szerinti sót, majd keverd össze. Ha ezt jól összekeverted, akkor add hozzá megolvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt, egy tojást, a tejet és a tejfölt. Ha a tésztát meggyúrtad, akkor add hozzá a szárított vagy a friss, de apróra vágott medvehagymát. Hagyd egy órát kelesztőtálban kelni. Míg a tészta kel, addig daráló segítségével aprítsd fel a sajtot - sokkal gyorsabban megvan így, mint ha a reszelővel bajlódsz.

Mikor az egy óra letelt, nyújtsd ki a tésztát, szaggassbelőle pogácsákat, és tedd sütőpapíros tepsire. Verd fel a másik tojást, és kend meg a tetejüket, ezután szórd meg őket sajttal. Légkeverésen 180 fokon 15 perc alatt megsülnek.