Nem volt itthon tojás, de mégis szerettem volna valami édességet készíteni a házassági évfordulónkra. A netet bújva akadtam egy tejbegrízes édességre, amit aztán tovább fejlesztettem! Az egyik végeredmény a képen, két recept pedig a kép után!

fotó: Lilla

Hozzávalók: egy adag vaníliás pudingpor, szeder (lehet fagyasztott is), 8 deciliter tej, 5 evőkanál gríz, 5 evőkanál cukor, étcsoki és egy tasak vaníliás cukor

Elkészítés menete: A fél liter tejet 2 evőkanál cukorral és az egy tasak vaníliás cukorral feltesszük forrni, majd mikor már forr, beletesszük az 5 evőkanál gírzt. Amint sűrű masszát kaptunk egy hőálló üvegtálba vagy süteményformába tesszük. Én a gríz egy részét egy üvegtálba, míg egy másik részét szilikon muffinformába öntöttem. A gírz tetejére tesszük a szedret. Míg a gríz hül, 2 deciliter tejet is felteszünk forrni. A maradék 1 decibe belekeverjük a vaníliás pudingport és 3 evőkanál cukrot. Mikor a tej forr, beleöntjük a porral és cukorral elkevert 1 deciliter tejet. Főzzük, míg sűrű pudingot nem kapunk. Ezután az üvegtálba tett grzíre és szederre öntjük. A képen látható, muffinformába tett gríz és szeder tetejét nem pudinggal, hanem reszelt étcsokoládéval díszítettem.