Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zabos-kukoricapelyhes keksz

Imádom a zabpelyhet, és természetesen a csokoládét is! Ez a pofon egyszerűen elkészíthető keksz ezt a két imádott alapanyagot egyesíti. Az meg, hogy pofon egyszerű, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a héten, mikor váratlul vendégek jelentkeztek be (pontosabban elfelejtettem, hogy jönnek), és csak 20 perc volt az érkezésükig, akkor is simán összedobtam két tepsivel!

fotó: Lilla

1 Tovább

Croissant házilag, egyszerűen

Egyszerűen imádom a sima, vajas croissant! Itt Gyömrőn van egy isteni pékség, amit mindenki csak Pékbácsiként emleget, mivel egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező bácsié az üzem és a bolt. Pékbácsinál az olyan hagyományos péksütik, mint a kakaóscsiga vagy a sajtosrúd páratlanok, de vajas croissant, megkockáztatom sosem volt az üzlet kínálatában. A Sparban ugyan van nem is olyan rossz croissant, de mégsem szeretném a multi tömegtermékét enni, így úgy döntöttem, sütök házilag. Egy elég könnyű receptet találtam a neten, amin én még egy kicsit alakítottam, változtattam, egyszerűsítettem. A végeredmény a képen, a recept a tovább mögött.

fotó: Lilla

1 Tovább

Mézes keksz, az instant mézeskalács

Még több mint negyven nap van karácsonyig, de azért nem árt a konyhában is elkezdeni az edzést az ünnepekre, hogy szuper finomságokkal várhassuk a rokonságot. Én az ünnepekkor mindig többféle kekszet készítek, és az új recepteket szeretem előre kipróbálni. Most egy ilyen mézes keksz következik!

fotó: Lilla

0 Tovább

Almaleves borongós napokra

Még két éve ősszel, mikor leutaztunk téliestíetni a gárdonyi nyaralónkat, nagypapám feltett szándéka volt, hogy kivágja az összes almafát, mivel ő nem akarja őket permetezni és begyűjteni a termést. Egész napos kampánnyal egy fát meg tudtam menteni, azóta az az én bio almafám. Papám nem permetezi, de azért a termést ő gyűjti be, és szállítja le nekünk. Idén is hozott egy nagy kosarat telis-tele csenevész almákkal. Mivel az almák nem festettek túl jól, senkinek nem volt kedve megenni őket, viszont én mégsem akartam, hogy kidobjuk őket, így almalevest főztem belőlük. Isteni, édes almalevest, ami tökéletes borongós, szobában ülős estékre!

fotó: Lilla

0 Tovább

Kürtöskalács házilag

Nem kell, hogy a kürtöskalács a kizárólag strandos finomság vagy éppen a karácsonyi vásár ínyencsége legyen, könnyedén készíthetünk otthon is! A tovább után a recept mellett azt is elárulom, hogy milyen, minden háztartásban megtalálható kelléket használhatunk kürtöskalács-forma helyett.

fotó: Lilla

0 Tovább

csirek

blogavatar

Lilla vagyok, főállásban divatról írok és táskákat tervezek. Ez a blog a számomra kedves dolgok gyűjteménye lesz. Valószínű sokat lesz szó divatról és táskákról... Ja, és mióta van egy kisfiam, azóta babás-mamás dolgokról is szó esik néha! kontakt: lilla(kukac)sellei.hu Facebook: https://www.facebook.com/csirek.me fotóblog: http://csirek.tumblr.com/ táskák: http://lilla.sellei.hu

Utolsó kommentek