Imádom a zabpelyhet, és természetesen a csokoládét is! Ez a pofon egyszerűen elkészíthető keksz ezt a két imádott alapanyagot egyesíti. Az meg, hogy pofon egyszerű, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a héten, mikor váratlul vendégek jelentkeztek be (pontosabban elfelejtettem, hogy jönnek), és csak 20 perc volt az érkezésükig, akkor is simán összedobtam két tepsivel!

fotó: Lilla

Hozzávalók: 8 dkg zab- és kukoricapehely vegyesen, 13 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg étcsoki, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 tojás, 8 dkg cukor

Elészítés menete: A zabot, a kukoricapelyhet összekeverjük a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral. Közben a margarint felolvasztuk, és a tojással és a cukorral habosra keverjük. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokit, és óvatosan a cukros-tojásos-margarinos keverékbe tesszük. Miután simára kevertük, a lisztes tálba öntjük. Ha a masszánk egyenletes, akkot nedves kézzel gombócokat formázunk belőlük, és sütőpapiros tepsire tesszük. A tepsin egy nedves pohár aljával szétlapítjuk őket. Végül 15-20 perc alatt 180 fokon légkeverésen megsütjük!