Anyukám ma már klasszikusnak mondható egyik karácsonyi keksze következik. Az íze fahéjas, a borítása cukros, az alakja pedig csavaros!
fotó: Lilla
Hozzávalók: 60 g őrölt dió, 200 g liszt, fél teáskanál kakaópor, 1 rúd vanília, 1 teáskanál őrölt fahéj, fél teáskanál őrölt szegfűszeg, 125 g porcukor, 125 g puha vaj, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés menete: A diót elkeverjük a liszttel, a kakaóval és a rúd vanília kikapart belsejével. Hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, valamint a porcukrot. Ezután jön a vaj és a tojás. Miután jól összegyűrtük a hozzávalókat a tésztát alufóliába tesszük, és 3 órát pihentetjük a hűtőben. Ha letelt a 3 óra, akkor a tésztából kis darabokat tépünk, és rudakat nyújtunk. A rudakat félbehajtjuk, és összefonjuk a két végüket. A fonatokat 180 fokon, sütőpapíros tepsiben megsütjük 15 perc alatt. Miután kihült, megszórjuk porcukorral kevert vaníliás cukorral.
Utolsó kommentek