Még több mint negyven nap van karácsonyig, de azért nem árt a konyhában is elkezdeni az edzést az ünnepekre, hogy szuper finomságokkal várhassuk a rokonságot. Én az ünnepekkor mindig többféle kekszet készítek, és az új recepteket szeretem előre kipróbálni. Most egy ilyen mézes keksz következik!

fotó: Lilla

Hozzávalók: 125 dkg méz, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál fahéj, 15 dkg porcukor, 30 dkg liszt, étolaj

Elkészítés menete: Keverjük össze a lisztet, a fahéjat és a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, valamint a reszelt citromhéjat. A mézet melegítsük meg, és keverjük hozzá a többi hozzávalóhoz. Legutoljára adjuk hozzá az olajat, amiből annyit használjunk, hogy a tésztánk megfelelő állagú legyen. Gyúrjuk egyenletesre a tésztát! Ezután nyújtsük ki, és szaggassunk ki belőle formákat. Miután a sütőpapíros tepsire tettük a kekszeket, kenjük meg őket cukros vízzel, hiszen ettől lesz szép aranybarna a tetejük. Végül 180 fok légkeverésen körülbelül 20 perc alatt megsütjük a kekszeket. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk a tepsin kihülni, mivel ekkor még puhák, később szilárdulnak meg annyira, hogy dobozba tehetjük őket.