Még két éve ősszel, mikor leutaztunk téliestíetni a gárdonyi nyaralónkat, nagypapám feltett szándéka volt, hogy kivágja az összes almafát, mivel ő nem akarja őket permetezni és begyűjteni a termést. Egész napos kampánnyal egy fát meg tudtam menteni, azóta az az én bio almafám. Papám nem permetezi, de azért a termést ő gyűjti be, és szállítja le nekünk. Idén is hozott egy nagy kosarat telis-tele csenevész almákkal. Mivel az almák nem festettek túl jól, senkinek nem volt kedve megenni őket, viszont én mégsem akartam, hogy kidobjuk őket, így almalevest főztem belőlük. Isteni, édes almalevest, ami tökéletes borongós, szobában ülős estékre!

fotó: Lilla

Hozzávalók: 3 nagyobb méretű alma, kávéskanálnyi fahéj, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 4 dl víz, fél tasak vaníliás pudingpor

Elkészítés menete: Az almákat pucoljuk meg, és kockázzuk fel, majd tegyük fel a vízzel főni. Mikor forr, keverjük hozzá a vanlíiás cukorot, a sima cukort és a fahéjat. Közben a 2 dl tejhez keverjük hozzá a fél tasak pudingport. Ha az almák megpuhultak, akkor a forró vízhez apránként öntsük hozzá a tejes keveréket, majd forraljuk még egy kicsit.