Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csokitorta citromos túrókrémmel

A kisfiam első születésnapja csütörtökre esik, és bár hatalmas családi szülinapi party lesz szombaton, úgy gondoltam, azért úgy illik, ha csütörtökön az anyukája süt neki egy tortát. Még nem ehet sok kakaót és édességet, így csak csipeget majd belőle, ezért nem variáltam különleges összetevőkkel, kakaó és cukormentes sütikkel, hanem egy kakaós süteményt készítettem túrókrémmel. A recept pofonegyszerű, az íze isteni!

fotó: Lilla

0 Tovább

Tavaszi pitypang saláta

Azt hiszem sosem felejtem azt a nyarat, amikor anyukám szinte az összes szabadidejét egy kis konyhakéssel a kertben töltötte. Na, nem kell semmi rosszra gondolni! Csupán a pitypangokkal harcolt. De egész nyáron ezt tette. Ugyanis a szép zöld (kicsit sem angol) gyepünket elborították a sárga virágok. Már akkor sem értettem a harc okát, oké nem fű, de legalább szép sárga tőlük az egész kert. Akkoriben persze még szó sem volt reformkonyháról és gasztronómiáról, a pitypangot maximum a nagymamáméknál lakó húsvéti nyulak ették meg. De hogy azt az emberi fogyasztásra szánt salátába tegyék, az senkinek nem fordult meg a fejében. Pedig isteni salátát lehet belőle készíteni! Az első tavaszi napsugarakkal én is kiszaladtam a kertbe, ollóval vágtam egy adag pitypanglevelet, és isteni salátát készítettem belőle! A tovább után láthatjátok a hozzávalókat és az elkészítés menetét, ízelítőnek meg itt egy kép!

fotó: Lilla

0 Tovább

Húvétra hangolva

Ilyen borongós, havas, esős időben nem sok kedvem volt készülni a húsvétra, de azért az utolsó nap készítettem csokis muffint és répaformájú kosárkákat. Dekorációsötlet és recept következik!

Répa kosárka

A répa formájú kosárkák ötletét ebből a blogból csentem. Elkészíteni pofon egyszerű, csak narancs és zöld papírral, zöld szalagra és stiftes ragasztóra lesz szükségünk. A téglalap alakú papírból tölcsért hengergetünk, majd a zöld papírból vágott csíkból fület ragasztunk neki. Én apró, összegyűrt zöld papaírcsíkokból a répa belsejébe is tettem. Ebbe kerülhetnek később csokitojások, de akár fel is akaszthatjuk őket dekorációként.

fotó: Lilla

0 Tovább

Csurrosz

A churros egy isteni spanyol édesség, amit tavaly ilyenkor Valenciában kóstoltam meg először. A churros nagyon finom porcukorral megszort fánkrudacskákat takar, amiket csokiöntetbe szokás mártogatni. Nosztalgiáztam a tavalyi utazásunkon, és így jött az ötlet, hogy a képek mellett az ízeket is idézzük fel. Egyik este nekiláttam a churros készítésének. Hogy mi lett az eredmény? Milyen recept alapján dolgoztam, az a tovább után kiderül!

fotó: Lilla

0 Tovább

Saját készítésű csoki bonbon Bálint-napra

Valentin-napra édességet is szokás adni. Bár többnyire a virág-bonbon kombinációt férfiak adják nőknek, de egy saját készítésű édességgel a lányok is meglephetik a fiúkat. Én így tettem a férjemmel, és saját kezűleg készítettem csokis bonbont, amit szintén saját készítésű dobozba csomagoltam. SOS ajándéknak is kitűnő, még elkészíthető!

fotó: Lilla

0 Tovább

csirek

blogavatar

Lilla vagyok, főállásban divatról írok és táskákat tervezek. Ez a blog a számomra kedves dolgok gyűjteménye lesz. Valószínű sokat lesz szó divatról és táskákról... Ja, és mióta van egy kisfiam, azóta babás-mamás dolgokról is szó esik néha! kontakt: lilla(kukac)sellei.hu Facebook: https://www.facebook.com/csirek.me fotóblog: http://csirek.tumblr.com/ táskák: http://lilla.sellei.hu

Utolsó kommentek