Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zabos keksz csokival

Ismét jöjjön egy keksz receptje, ami szintén kiváló vendégváró édesség lehet az ünnepek alatt!

fotó: Lilla

Hozzávalók: 8 dkg zabpehely, 13 dkg liszt, 10 dkg margarin, 8 dkg étcsoki, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 tojás, 8 dkg cukor és egy kis tej 

Elkészítés menete: A zabpehely felét ledaráljuk, majd a másik felével, valamint a liszttel a sütőporral és a kakóval összekeverjük. Az olvasztott margarint összekeverjük a cukorral, az olvasztott csokoládéval és a tojással. A két keveréket összeöntjük, és tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, akkor még egy kis tejet is öntünk a masszához. Ezután vizes kézzel kis gömböket formázunk, amelyeket egy sütőpapiros tepsin kézzel kilapítunk. Ezután 180 fokon, légkeverésen körülbelül 10 percig sütjük. Érdemes megvárni míg kihül, és csak utána levenni a tepsiről. Fémdobozban hetekig eláll.

0 Tovább

Keksz az oviból

Az ovis korom jut eszembe erről a kekszről, ahogyan arra a címben is utaltam. Anyukám minden alkalommal, ha szülinapunk vagy névnapunk volt, ilyen kekszet sütött, és ezzel kínáltuk végig aznap a csoportot. Kitűnő édesség ez is a karácsonyi vendégjárás időszakára.

fotó: Lilla

2 Tovább

Keksz pikk-pakk

Először tavaly karácsonyra készítettem ilyen kekszet. Kitűnő vendégváró, mivel gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és fémdobozban sokáig eláll. Holnap vendégek jönnek, így ma sütöttem egy adaggal.

fotó: Lilla

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tojás, 8 dkg margarin, 8 dkg cukor, 1 dl tej, 1 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukos

Elkészítés menete: A lisztet a margarinnal, a cukorral, a tojással, valamint a sütőporral és a vaníliás cukorral omlós tésztává gyúrjuk. A tejből csak annyit adjunk hozzá, amennyi a megfelelő állagú tésztához kell. Ezután a tésztát osszuk két egyelő részre, és az egyik részhez keverjünk kakaót és még egy kis tejet. Ezután nyújtsuk ki mindkét tésztát, tegyük egymásra, és tekerjük fel. A feltekert tésztát csavarjuk folpackba, és tegyük 10 percre a fagyasztóba. Ezután kis szeleteket vágjunk a tésztából, és sütőpapíros tepsiben légkeverésen 180 fokon 10 percig süssük!

0 Tovább

Kukoricalisztes muffin csokival

Úgy alakult, hogy ebédre gluténmentes süteményt kellett sütnöm egy nagyon kedves vendégnek. Mivel a helyi ABC-ben csak kukoricaliszt volt, az idő pedig szorított, ezért egy egyszerű, de annál ízletesebb kukoricalisztes muffin mellett döntöttem.

fotó: Lilla

Hozzávalók: 15 dkg kukoricaliszt, 15 dkg olvasztott margarin, 15 dkg cukor, 2 tojás, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliacukor és mogyorókrém a töltelékhez.

Elkészítés menete: A tojást, a margarint, a cukrot és a vaníliacukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a a lisztet és a sütőport. A tésztát papírral kibélelt muffinformába halmozzuk. Végül a tetejére mogyorókrémet halmozunk. Körülbelül 15-20 percig 180 fokon légkeverésen megsütjük.

0 Tovább

Új kedvencünk, a répatorta

Hozzávalók:
A tortához: 4 tojás, 3,5 dl olaj, 5 dl liszt, 5 dl cukor, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál sütőpor, 2 púpos teáskanál örölt fahéj, pici só, 7,5 dl reszelt répa
A krémhez: 240 g porcukor, 120 g krémsajt, 0,5 dl lágy margarin és vaníliáscukor

fotó: Lilla

Az elkészítés menete:
A tojást és az olajat felverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót. Majd a két keveréket összeöntjük. Lereszeljük (én inkább daráltam) a répát, és a keverékhez adjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsiben 180 fokon körülbelül 35 percet sütjük. (Nekem a sütés tovább tartott, mivel nem lapos tepsit, hanem hagyományos tortaformát választottam.) Míg hül, összekeverjük a krém alapanyagait, majd a kihűlt torta tetejére kenjük.

Igazán egyszerű recept, és nagyon-nagyon finom a végeredmény!

0 Tovább

csirek

blogavatar

Lilla vagyok, főállásban divatról írok és táskákat tervezek. Ez a blog a számomra kedves dolgok gyűjteménye lesz. Valószínű sokat lesz szó divatról és táskákról... Ja, és mióta van egy kisfiam, azóta babás-mamás dolgokról is szó esik néha! kontakt: lilla(kukac)sellei.hu Facebook: https://www.facebook.com/csirek.me fotóblog: http://csirek.tumblr.com/ táskák: http://lilla.sellei.hu

Utolsó kommentek