Újabb hétvége, újabb kekszsütés és újabb recept. Ezúttal is egy zabpelyhes kekszet készítettem, most mogyoróval és fahéjjal ízesítettem, a tetejére pedig csokimáz került. Kép itt, recept pedig a tovább után!
fotó: Lilla
Újabb hétvége, újabb kekszsütés és újabb recept. Ezúttal is egy zabpelyhes kekszet készítettem, most mogyoróval és fahéjjal ízesítettem, a tetejére pedig csokimáz került. Kép itt, recept pedig a tovább után!
fotó: Lilla
Úgy tűnik a hétvégét nem bírom ki sütés nélkül. Miután pénteken összeütöttem egy szülinapi tortát az egyik kedves barátnőm harmincadik bulijára, szombaton nekiállítam kekszet sütni. A recept pofon egyszerű és olcsó, a végeredmény pedig isteni!
fotó: Lilla
Horváth Eszter Desszertőrült című könyvéből elkészítettem egy isteni csokihabot (erről itt olvashattatok korábban). Az isteni csokihabhoz sajnos hat tojásnak kizárólag a sárgája kellett. Éppen ezért segítségül hívtam édesanyámat, hogy mondjon egy receptet, amihez hat darab tojásfehérje kell. Nos, anya egy gyümölcskenyér receptet küldött. Az eredeti receptben szerepelt aszalt gyümölcsöt és mandulát mogyoróra és fehércsokira cseréltem, és a sütemény tetejére sem kakaóporral készült csokikrémet, hanem étcsokoládéból készült mázat főztem. A végeredmény a képen, a recept pedig a tovább után!
fotó: Lilla
Horváth Eszter Desszertőrült könyve tényleg dilettánsaknak szól, hiszen még én is isteni csokihabot tudtam készíteni a leírása alapján. Persze sem a tálalás, sem a fotó nem olyan gyönyörű, mint ahogyan az a könyvben van, de az íze isteni! Most jöjjön ez!
fotó: Lilla
Karácsony előtt Anna barátnőmmel közös sütést szerveztünk. Míg én a korábban bemutatott kekszekből sütöttem meg párat az ünnepi időszakra készülve, addig Anna az esti vacsora utáni desszertet készítette el. Egy igazán különleges, nagyon karácsonyi tortát sütött szegfűszeggel, gyömbérrel és fahéjjal. Ez a svéd recept az Ikea egyik szakácskönyvéből származik.
fotó: Lilla
Utolsó kommentek