Ilyen borongós, havas, esős időben nem sok kedvem volt készülni a húsvétra, de azért az utolsó nap készítettem csokis muffint és répaformájú kosárkákat. Dekorációsötlet és recept következik!

Répa kosárka

A répa formájú kosárkák ötletét ebből a blogból csentem. Elkészíteni pofon egyszerű, csak narancs és zöld papírral, zöld szalagra és stiftes ragasztóra lesz szükségünk. A téglalap alakú papírból tölcsért hengergetünk, majd a zöld papírból vágott csíkból fület ragasztunk neki. Én apró, összegyűrt zöld papaírcsíkokból a répa belsejébe is tettem. Ebbe kerülhetnek később csokitojások, de akár fel is akaszthatjuk őket dekorációként.

fotó: Lilla

Csokis muffin húsvéti tálban

Ez nem igazán húsvéti édesség, de a tállal, a zöld papírcsíkokkal és egy dédimamámtól örökölt porcelánnyúllal azzá tettem.

fotó: Lilla

Hozzávalók: 22 dkg liszt, 4,3 dkg instant kakaópor, 8 dkg cukor, 1 tasak sütőpor, kis só, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 2,4 dl tej, 1 tojás, 11 dkg margarin, 1 tasak vaníliás cukor és étcsokoládé

Elkészítés menete: A lisztet, a cukorot, a kakaót, a sütőport, a sót, a szódabikarbónát és a vaníliás cukort összekeverjük. Egy másik tálban összekverjük a tejet, a margarint és a tojást. A két keveréket összeöntjük, és sminára keverjük. A tésztát muffinfomába tesszük, a közepükbe pedig egy-egy fél kocka étcsokit szúrunk. 180 fokon, légkeverésen 20-25 perc alatt kisütjük őket.