Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Húvétra hangolva

Ilyen borongós, havas, esős időben nem sok kedvem volt készülni a húsvétra, de azért az utolsó nap készítettem csokis muffint és répaformájú kosárkákat. Dekorációsötlet és recept következik!

Répa kosárka

A répa formájú kosárkák ötletét ebből a blogból csentem. Elkészíteni pofon egyszerű, csak narancs és zöld papírral, zöld szalagra és stiftes ragasztóra lesz szükségünk. A téglalap alakú papírból tölcsért hengergetünk, majd a zöld papírból vágott csíkból fület ragasztunk neki. Én apró, összegyűrt zöld papaírcsíkokból a répa belsejébe is tettem. Ebbe kerülhetnek később csokitojások, de akár fel is akaszthatjuk őket dekorációként.

fotó: Lilla

0 Tovább

Új kedvencünk, a répatorta

Hozzávalók:
A tortához: 4 tojás, 3,5 dl olaj, 5 dl liszt, 5 dl cukor, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál sütőpor, 2 púpos teáskanál örölt fahéj, pici só, 7,5 dl reszelt répa
A krémhez: 240 g porcukor, 120 g krémsajt, 0,5 dl lágy margarin és vaníliáscukor

fotó: Lilla

Az elkészítés menete:
A tojást és az olajat felverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót. Majd a két keveréket összeöntjük. Lereszeljük (én inkább daráltam) a répát, és a keverékhez adjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsiben 180 fokon körülbelül 35 percet sütjük. (Nekem a sütés tovább tartott, mivel nem lapos tepsit, hanem hagyományos tortaformát választottam.) Míg hül, összekeverjük a krém alapanyagait, majd a kihűlt torta tetejére kenjük.

Igazán egyszerű recept, és nagyon-nagyon finom a végeredmény!

0 Tovább

Húsvét - Répa Rézi

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 10 dkg margarin, 2 kávéskanál só, 1 evőkanál cukor, 2,5 dl répalé, 0,5 dl tej, 2 tojás

Elkészítés: Az élsztőt a cukorral és a tejjel felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, és belemorzsoljuk a margarint. A felfuttatott élesztőhöz hozzáadjuk a répalevet, majd a tojásokkal együtt a lisztes keverékhez adjuk, és összegyúrjuk. Ezután egy órát kelni hagyjuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval formázzuk. Sütőpapíros sütőben 180 fokon aranysárgára sütjük!

0 Tovább

csirek

blogavatar

Lilla vagyok, főállásban divatról írok és táskákat tervezek. Ez a blog a számomra kedves dolgok gyűjteménye lesz. Valószínű sokat lesz szó divatról és táskákról... Ja, és mióta van egy kisfiam, azóta babás-mamás dolgokról is szó esik néha! kontakt: lilla(kukac)sellei.hu Facebook: https://www.facebook.com/csirek.me fotóblog: http://csirek.tumblr.com/ táskák: http://lilla.sellei.hu

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek