A kisfiam első születésnapja csütörtökre esik, és bár hatalmas családi szülinapi party lesz szombaton, úgy gondoltam, azért úgy illik, ha csütörtökön az anyukája süt neki egy tortát. Még nem ehet sok kakaót és édességet, így csak csipeget majd belőle, ezért nem variáltam különleges összetevőkkel, kakaó és cukormentes sütikkel, hanem egy kakaós süteményt készítettem túrókrémmel. A recept pofonegyszerű, az íze isteni!
fotó: Lilla
Hozzávalók:
A süteményhez: 2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 sütőpor, szükséges mennyiségű tej, hogy a tésza folyóssá váljon, 2 evőkanál kakaópor, 15 dkg olvasztott margarin és étcsoki darabkák
A krémhez: 25 dkg túró, 12 dkg margarin, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 vaníliás cukor
Elkészítés menete: A tészta alapanyagai közül a szárazakat összekeverjük, majd a margarint is hozzáadjuk. Ha jól elkevertük, kezdhetjük adagolni a tejet, egészen addig amíg a tésza folyóssá nem válik. Ezután sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, majd beleszórjuk az összetört étcsokoládét.
160 fokos sütőben légkeverésen körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A kenhető állagú margarint hozzákeverjük a túróhoz, majd jöhet a tojás, a cukor és a vaníliacukor, végül a reszelt citrom héja. Amikor a tészta megsült és kihült vizes késsel rákenjük a krémet. Végül a tetejére étcsokoládét reszelünk.
Utolsó kommentek