Emlékeztek még a többek között Eszter barátnőm 30 születésnapjára sütött csokis-mogyorós sütire? Nos, a triplacsokis sütemény ennek egy módosított változata. Mivel Robi nem szereti a mogyorót, és az étcsokinál a tejcsokit is jobban favorizálja, így az alapanyagokat módosítottam, na meg a formát is, hogy felavathassam a hétvégén a H&M Home-nál vásárolt mentaszínű tortaállványom. Ez a recept sem bonyolult, az eredmény pedig látványos, főleg, ha megadjuk a tálalás módját!

fotó: Lilla

Hozzávalók: 16 dkg cukor, 16 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 tasak vaníliás cukor, egy-egy tábla fehér-, ét- és tejcsoki, 5 tojásfehérje

fotó: Lilla

Elkészítés menete: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Az olvasztott margarinból 8 dkg-ot is hozzákeverünk, majd legvégül a lisztet. Ha elkészült a tészta, akkor kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. A fehér- és az étcsokit apró darabokra törjük, lisztben megforgatjuk, és a tésztába dobáljuk. 45-60 perc alatt 130-150 fokon, légkeverésen megsütjük. Miután megsült, míg hül a tészta, felolvasztjjuk az étcsokit a maradék, 2 dkg margarinnal, és a torta tetejére kenjük.

fotó: Lilla