Hogyan férhet bele egy etetőszék egy kis, neszeszer méretű tasakba? Úgy, hogy textilből van! Ez egy olyan textilpánt, amellyel a gyereket egy hagyományos, felnőttekre méretezett székhez kötözhetjük. Már régóta szerettem volna a babaszettem mellé, azzal harmonizáló textiletetőszéket készíteni, ugyanis nagyon megtetszett az a darab, amit az egyik kisgyerekes barátnőm vásárolt az egyik nagy babaáruházban. Most végre időm is volt megvarrni. A tovább után találtok még képeket, leírást és méretekkel ellátott szabásmintát.

fotó: Lilla

Alapanyagok: cérna, textil és szalagok
(150 cm széles anyagból elegendő fél métert vásárolni, amennyiben pántokat nem saját anyagból, hanem vásárolt szalagokból szeretnénk rávarrni)

fotó: Lilla

Az etetőszékről készült rajzon látszik a legjobban, hogyan is épül fel ez a praktikus textilcucc. A kulcselemek a két-két pánt, valamint a rajzon szagatottal vonalazással jelölt, két másik pánt, ami párhuzamosan fut az etetőszék széleivel. Ezt a két, párhuzamosan futó pántot szakaszosan varrtam csak le (ezt jelöli a csíkozás). Ezen a két pánton kell majd átbújtatni az etetőszék csúcsaiban lévő szalagokat, amikor a gyereket a székhez rögzítjük.

Sajnos a PS tudásommal nem tudtam szépen méretvonalakat és nyilakat rajzolni, így a számokhoz most egy kis eligíztás következik:
- az egész etetőszék hossza 125 cm
- az eleje, ahova a két párhuzamosan futó pántot felvarrjuk 60 cm
- a felette lévő rész 35 cm, utána kezd szélesedni
- a széles rész, ami mint egy pelenka átfogja a gyereket 25 cm-es
- az etetőszék rövidebbik oldala 20 cm-es, míg a kiszélesedő rész a legszélesebb pontjainál mérve 33 cm
- az íves rész legmélyebb pontja 5 cm-rel van lejjebb, a két csúcshoz képest

Ha a leírás nem lett volna teljesen egyértelmű, akkor itt van még két fotó, amin talán még jobban kivehető hogyan is működik ez a textil etetőszék. Az etetőszéket ráterítjük a székre, úgy hogy a pelenka alakú vége legyen az ülő rész fele. A körülbelül középen található két szalagot a szék háttámlája mögött megkötjük, és hagyjuk, hogy az etetőszék vége hátul rálógjon. Majd ültessük bele a gyereket, és a dereka környékén átvezetve a másik két szalagot bújtassuk át hátul a lelógó részre varrt, két párhuzamosan futó pánt között, és kössük meg.

fotó: Lilla