Emlékeztek még, hogy nem is olyan régen mutattam nektek egy inspirációs gyűjteményt, amit az Ikea Rast komódjának átfestésének módjairól gyűjtöttem? A hosszú hétvégét kihasználtuk, és megszületett a mi feltuningolt variációnk erre a szuperolcsó komódra. Kulisszatitkokért kattintsatok a továbbra!

fotó: Lilla

Mindenképpen szeretettem volna, ha a bútort úgy tuningoljuk fel, hogy a natúr fát is hagyjuk a színek mellett érvényesülni - éppen ezért csak bizonyos elemeket festettünk le. Mivel nem volt sok festékre szükségünk, és az ecsettel felvihető verziók nagyon borsos árúak, ezért egyszerű festék spray-t választottunk. Egy fehér és egy türkiz kannát vásároltunk, darabjukat 990 forintért.

fotó: Lilla

Előre elterveztem, hogy csak két pár bútorgomb, egy fiók, valamint a szekrény teteje és alsó átkötő eleme lesz lefestve. Hogy a gangon folytatott munkálatokkal magunkra ne haragítsuk a szomszédokat, levittük a kiválasztott elemeket a velencei nyaralónkba, és ott a kertben festettük le őket. Egy-egy réteg fújás elég volt, így még a fa erezete is szépen átsejlik az adott színen. A gombok az íves formájuk miatt többszöri átfestést igényeltek. Egy óra gyors száradás lehetett az elemeket újra átfújni, majd ezt követően bő 24 óra kellett a teljes száradásig.