A sok szuper Etsy-n talált játék után arra jutottam, hogy valami teljesen egyedi meglepetéssel szeretnénk kedveskedni a kisfiamnak a második névnapján. A múltkor az állatkertben az unokabátyja jót játszott egy horgászós játékkal, innen jött az ötlet, hogy mágneses horgászkészletet csinálok neki. Itt egy kis ízelítő a végeredményből, a tovább után pedig szokás szerint elárulom, hogyan készítettem!

fotó: Lilla

Kellékek: fából készült figurák (halak, békák), fél méteres farúd, kötél, mágnes, csavarok, farmeranyag, kék filc anyag, egy fagolyó, fúró, ragasztó, kék és zöld színű fafesték, ecset, olló, tű, cérna, varrógép

1. A figurák
A Fakopáncsban vásároltam cápákat és békákat. Először a natúr fafigurákat lefestettem kékre és zöldre. Miután a festék megszáradt kifúrtam őket, és a lyukakba csavartam egy-egy csavart.

2. A horgászbot
Ezután a horgászbotot készítettem el, amihez egy henger alakú rúdat választottam. A rúd egyik végétől pár centiméterre fúrtam egy lyukat. Ezen a lyukon vezettem át a madzagot, aminek végére később a mágneses "horog" került. A madzagot hagyhatjuk kicsit hosszabban is, hiszen a görcs áthelyezésével könnyedén állíthatjuk majd a "damíl" hosszát.

3. A horog
A "horgot" ebben az esetben egy kifúrt fagolyó és egy beleragasztott mágnes alkotja. Először a fagolyóra fúrtunk egy lyukat, amin a kötél másik végét fűzzük át, csak ezután ragasztottam fel rá a mágnest.

4. A táska és a tó
Miután a horgászbot is elkészült belefogtam a tó és a kis táska elkészítéséhez. A kistáska egy egyszerű farmerből készült szütyű, amit a kék filcből kivágott halakkal és egy B betűvel díszítettem. Ezután a farmeranyagból kivágtam egy kör alakot, amire filcből készült hullámokat varrtam.