Elsőgyerekes anyukaként a terhességem alatt direkt nem járkáltam hiper-modern bababoltokba, mivel sejtettem, hogy onnan vagyonokkal szegényebben és egy halom felesleges cuccal távoznék. Persze kisgyerekes barátnők híján egy csomó tényleg hasznos dologról is csak késve értesültem. Ilyen volt a textil etetőszék (amit végül azért varrtam a gyereknek), de a kötelező otthon babaviseletet, a tutyit is késve szereztük be (de beszerztük). Viszont úgy tűnik, hogy a cumisüvegforradalomról végleg lemaradtunk (mert mire eljött/mire rátaláltam kisfiam már kinőtt a cumisüvegkorszakból)! De itt most megosztom mindenkivel, hogy más anyukák ne csússzanak le róla!

iiamo.hu

A kisfiam körülbelül 4 hónapos kora óta kapott pótlást cumisüvegből. Azóta probléma a melegítés és hűtés, mivel a kissrác elég türemetlen és sokszor érzi úgy, az éhenhalás fenyegeti. Éppen ezért sarkalatos kérdés, hogy mennyi idő alatt is melegszik meg a cumisüveg tartalma. Mi a mikrózás helyett a vízmelegítős verziót használjuk (cumisüvegmelegítőnk nincs - szerintem ez is egy felesleges, bababiznisz által kitalált berendezés), de ez sem elég gyors. Autós utazáskor nekünk nem vált be a szivargyújtós melegítő, helyette mindig melegvizes termosz és fémbögre volt nálam, és így melegítettem, nemveszélytelenül az ételt. Éppen ezek miatt örültem meg, amikor felfedeztem a melegítőpatronokkal ellátott Iiamo cumisüvegeket, amik áram és gáz nélkül is 4 perc alatt pontosan 37 fokosra melegítik a kaját.

A márka magyar oldalán hamarosan elindul a webshop, de addig is a Dezigen.hu-ról lehet rendelni üveget és patronokat. Az üvegek ára 11.000 forint körül van. Ez nem sok egyszeri befektetésnek, főleg ha azt nézzük, hogy a sima mezei, de márkás üvegekért is elkérnek több ezret. Az iiamo üvegeket ráadásul maga Karim Rashid tervezte, tehát etetés közben designra is nevelhetünk.

A formatrevező, Karim Rashid

"A táplálást gyerekjátékká alakító iiamo titka egy szabadalmaztatott, 100 százalékig természetes anyagból készült, csak vízzel és sóval működő fűtőpatron, amelyet az üveggel együtt Dániában gyártanak és ellenőriznek minőségileg. Iiamo termékek gyermek- és környezetbarátak, mivel polipropilénből (PP) készülnek, mely az egyik legkörnyezetbarátabb fajtája a műanyagoknak. Egyik fontos tulajdonsága, hogy nem tartalmaz BPA-t (bisphenol A),ezért teljes mértékben ártalmatlanok az egészségre." - olvashatjuk a Dezigen oldalán.

Az üveg ára nem olyan borsos, de a patronoké már az, hiszen egy öt darabos csomag ára majdnem 3.000 forint. Ettől függetlenül szerintem érdemes egy szettet beszerezni és utazáskor vagy más különleges alkalommal használni.