Sokáig azt hittem, nincs szükségünk új babakocsira, pedig dehogynem! Jó néhány hónapja felötlött bennem a gondolat, hogy jó lenne egy praktikusan kicsire csukható esernyőkocsi... De milyen? Pont ugyanolyan tanácstalan voltam, mint az első babakocsi vásárlásakor.

A Hauck babakocsink az első hónapokban még a mózeskosár résszel

Bálint első, Hauck Viper típusú kocsiját még a születése előtt szereztük be a Kikából nagyon kedvező áron. Én teljesen elégedett vagyok a 60 ezer forint körül áron vett kocsival. A mózeskosara kényelmes volt és könnyen tisztítható, az autós kisülés is praktikus, a babakocsira felszerelhető, és imádtam a sportkocsi részét is. Viszont be kell látnom, hogy így, hogy a gyerek már egy éve jár, szívesen közlekedik motorral, és a BabaCo-val is hordozom, nincs annyi szükségünk a nagy sportkocsira. Egy utazás során már nem éri meg cipelni a bár összecsukható, de még úgy is méretes járgányt.

Hauck Viper 3 részes babakocsi

Nem bántam meg, hogy az első majdnem két évben a Hauck kocsit használtuk, hiszen szerintem csecsemőknél elengedhetetlen egy mózes kosaras babakocsi, és vidéken terepezni is jobban lehetett a nagy kerekeinek hála. Bár esővédőt nem adtak hozzá, azt nekem kellett varrnom, mégis teljesen elégedett voltam vele. 

Bevallom a Hauck Viper-jét még azért imádtam, mert három kerekű volt és nagyon fürge, könnyen kormányozható. Így természetes volt, hogy az esernyőkocsi is kizárólag három kerekű lehet. Itt jött a probléma, hiszen ezt a kocsit fél évnél tovább nem használjuk majd, így 20-25 ezer forintnál többet nem akartam kiadni érte. Ami tetszett volna és három kerekű lett volna, azoknak az ára jóval 50 ezer forint fölött volt. Íme a kínálat:

1. Lila esernyőkocsi, Quinny 54.990 forint
2. Fekete esernyőkocsi, TFK 59.990 forint
3. Piros esernyőkocsi, Quinny 89.900 forint  

Persze mit tesz ilyenkor az ember élelmes lánya, elkezd a Vaterán nézelődni. Sajnos a kínálat elkeserített, vagy cégek kínálták új termékeiket drágán vagy magánszemélyek hiperolcsón a lepusztult, ezer éves babakocsijaikat. Úgy tűnik mindenki átköltözött az apróhirdetési oldalakra, mert a Google keresőjével a Jófogáson és az OLX-en találtam számos eladó, Quinny Zapp babakocsit. Le is csaptam egyre, potom 22 ezer forintért. Olcsó is volt, ilyenről is álmodtam, és olyan jó állapotban van, hogy még egy gyereket biztosan kiszolgál majd.

Quinny Zapp babakocsi