Már egy korábbi posztban bemutattam az inspirációforrást az asztalból ház DIY ötlethez. Most pedig bemutatom, hogyan készült Bálint kis kuckója, ami 2 perc alatt felállítható és akár el is bontható!

fotó: Lilla

Adott volt egy Ikea íróasztal (ma már nem kapható), amit jobb híján varrósasztalnak használtam. Aztán a Pinteresten ráakadtam az asztalból ház ötletre, és kitaláltam, hogy akkor a varrósasztalból legyen kiskuckó! Itt a képen látható a varrósarok, amitől azt hiszem egy hosszabb időre búcsút vehetek!

A kisház alapanyagáúl egy egyszerű kék vásznat kombináltam az Ikea fekete-fehér mintás textiljével. Az anyagokról bővebben a korábbi irományban! A két anyagot úgy akartam kombinálni, hogy ne legyen egysíkú, legyen mozgalmas. Éppen ezért a ház eleje a fekete-fehér anyagból készült, míg a hátulja, az oldalai és a teteje a kékből. Az anyagokhoz a másik anyagból vasalt szegőt használtam, törekedve a harmóniára. Az oldalsó két kék falra vágtam egy-egy 20*20-as ablakot, amelyekre az ellentétes, fekete-fehér anyagból került függöny. A ház elejére vágtam egy 30*62-es ajtót, arra pedig kék függöny került.

A ház szabaásmintája az adott asztalhoz igazodik!
75*55-ösből kell egy darab, mert az a ház teteje
77*75-ösből kell két darab, mert az a ház hátulja és eleje
77*55-ösből szintén kettő kell, mert az a ház két oldala
20*20-asból is kettő kell, azok lesznek a függönyök
30*62-esből pedig egy kell, az az ajtó 

Először én az ablakokat és az ajtónyílást vágtam ki az adott darabokból. Ezután szépen szegővel eltakartam őket, majd az aljukra is rávarrtam a szegőszalagokat. Ezután szegőszalagokat varrtam a függönyökre és az ajtóra, minden esetben ellentétes színű anyagból, mint amiből a függöny vagy az ajtó volt. A következő lépés az volt, hogy a négy oldalt rávarrtam a ház tetejére, végül pedig az oldalakat is egymáshoz varrtam. A függönyöket és a rögzítésükre szolgáló gombokat és gumikat tettem fel legutoljára. És el is készült Bálint kuckója!

A Tilka kábeles szuperdesignos világítás elkészítése Bálint nagypapájára vár a téliszünetben, így ideiglenesen egy égősort tettem be világítás gyanánt. Azért így is mutatós, nem?

Ha nem szeretnéd te magad elkészíteni, akkor rendeld meg tőlem!