Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

Medvehagymás tojáskrém

Tavasszal több helyen is találhatunk medvehagymát. Ennek a növénynek a hagymaízű és illatú leveleiből sokféle ételt készíthetünk, például medvehagymás tojáskrémet. Ez a krém ugyanúgy kitűnő pirítósra kenve, mint hosszában elvágott zöldségekhez mártogatós szósznak.

fotó: Lilla

2 Tovább

Tavaszi pitypang saláta

Azt hiszem sosem felejtem azt a nyarat, amikor anyukám szinte az összes szabadidejét egy kis konyhakéssel a kertben töltötte. Na, nem kell semmi rosszra gondolni! Csupán a pitypangokkal harcolt. De egész nyáron ezt tette. Ugyanis a szép zöld (kicsit sem angol) gyepünket elborították a sárga virágok. Már akkor sem értettem a harc okát, oké nem fű, de legalább szép sárga tőlük az egész kert. Akkoriben persze még szó sem volt reformkonyháról és gasztronómiáról, a pitypangot maximum a nagymamáméknál lakó húsvéti nyulak ették meg. De hogy azt az emberi fogyasztásra szánt salátába tegyék, az senkinek nem fordult meg a fejében. Pedig isteni salátát lehet belőle készíteni! Az első tavaszi napsugarakkal én is kiszaladtam a kertbe, ollóval vágtam egy adag pitypanglevelet, és isteni salátát készítettem belőle! A tovább után láthatjátok a hozzávalókat és az elkészítés menetét, ízelítőnek meg itt egy kép!

fotó: Lilla

0 Tovább

Húvétra hangolva

Ilyen borongós, havas, esős időben nem sok kedvem volt készülni a húsvétra, de azért az utolsó nap készítettem csokis muffint és répaformájú kosárkákat. Dekorációsötlet és recept következik!

Répa kosárka

A répa formájú kosárkák ötletét ebből a blogból csentem. Elkészíteni pofon egyszerű, csak narancs és zöld papírral, zöld szalagra és stiftes ragasztóra lesz szükségünk. A téglalap alakú papírból tölcsért hengergetünk, majd a zöld papírból vágott csíkból fület ragasztunk neki. Én apró, összegyűrt zöld papaírcsíkokból a répa belsejébe is tettem. Ebbe kerülhetnek később csokitojások, de akár fel is akaszthatjuk őket dekorációként.

fotó: Lilla

0 Tovább

Saját készítésű csoki bonbon Bálint-napra

Valentin-napra édességet is szokás adni. Bár többnyire a virág-bonbon kombinációt férfiak adják nőknek, de egy saját készítésű édességgel a lányok is meglephetik a fiúkat. Én így tettem a férjemmel, és saját kezűleg készítettem csokis bonbont, amit szintén saját készítésű dobozba csomagoltam. SOS ajándéknak is kitűnő, még elkészíthető!

fotó: Lilla

0 Tovább

Zabos keksz mogyoróval és fahéjjal

Újabb hétvége, újabb kekszsütés és újabb recept. Ezúttal is egy zabpelyhes kekszet készítettem, most mogyoróval és fahéjjal ízesítettem, a tetejére pedig csokimáz került. Kép itt, recept pedig a tovább után!

fotó: Lilla

0 Tovább

csirek

blogavatar

Lilla vagyok, főállásban divatról írok és táskákat tervezek. Ez a blog a számomra kedves dolgok gyűjteménye lesz. Valószínű sokat lesz szó divatról és táskákról... Ja, és mióta van egy kisfiam, azóta babás-mamás dolgokról is szó esik néha! kontakt: lilla(kukac)sellei.hu Facebook: https://www.facebook.com/csirek.me fotóblog: http://csirek.tumblr.com/ táskák: http://lilla.sellei.hu

Utolsó kommentek