Tavasszal több helyen is találhatunk medvehagymát. Ennek a növénynek a hagymaízű és illatú leveleiből sokféle ételt készíthetünk, például medvehagymás tojáskrémet. Ez a krém ugyanúgy kitűnő pirítósra kenve, mint hosszában elvágott zöldségekhez mártogatós szósznak.
fotó: Lilla
Hozzávalók: medvehagyma pesztó, 4 tojás, mustár, tejföl, majonéz, só, bors
Elkészítés menete: A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk, és villával durvára törjük. Ezután hozzáadjuk a medvehagymapesztót, ízlés szerint a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Végül sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan kóstolgassuk a keveréket, mert az ízvilágát úgy lehet a legegyszerűbben eltalálni.
Medvehagyma pesztó: A medvehagyma pesztó úgy készült, hogy a megmosott medvehagymaleveleket olajjal és dióval egy turmixgépbe tesszük, és összekeverjük. A dió sok nedvességet felszív, így lesz a pesztó állaga krémes.
Utolsó kommentek