Kaptunk egy nagy kosár irtó finom barackot. Mivel ekkora mennyiséget lehetetlenség elfogyasztani, ezért elhatároztam, hogy egy részéből süteményt sütök. Ez következik most!

fotó: Lilla

Hozzávalók:
a tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg olvasztott margarin, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukor, 1 dl tej és 1 tojás 
a töltelékhez: néhány darab barack (a mérettől függ, mennyi), 4 dl tej, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés menete: A tészta alapanyagait összekeverjük, és meggyúrjuk a tésztát. A kész tésztát belisztezzük, nejlon zacskóba tesszük, és fél órát pihentetjük a hűtőben. Miután letelt a fél óra, kivesszük, a háromnegyed részét kinyújtjuk, és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe egyengetjük. Ezután megpucoljuk a barackokat, apró darabokra vágjuk, és a tésztára szórjuk. Megfőzzük a pudingot, majd a barackok tetejére öntjük. Végül a maradék tésztából rácsot készítünk a sütemény tetejére. 180 fokon, légkeverésen körülbelül 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.