Egyik kedvenc női magazinomban találtam ennek a bécsi perecnek a receptjét, de én egy kicsit átvariáltam, mert a leírás szerint nekem nem sikerült túl jól. Megosztom veletek az én verziómat!

fotó: Lilla

Hozzávalók: 1 kocka élesztő, fél kiló liszt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál puha margarin és víz

Elkészítés menete: 2 deciliter vízben belekeverjük a cukorot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután összekeverjük a lisztet és a sót, hozzáadjuk a megolvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt. Miután meggyúrtuk a tésztát, pereceket formázunk belőlük. Jó tanács: úgy hengergessük a nbyújtódesztán, hogy mindig belülről haladunk kifele, így nyújtjuk is a tésztát! Miután megvannak a perecek, 15-20 percet pihentetjük őket. Míg pihennek a perecek, fél liter vízbe tegyük bele a szódabikarbónát, és forraljuk fel! Az eredeti recept azt írja, hogy fél percre merítsük a tűzről levett szódabikarbónás vízbe a pereceket. Nekem ez nem igazán sikerült jól, mivel a forró vízben a tészta szétmállott, nyúlóssá ragacsossá vált. Éppen ezért én csak ezzel a szódabikarbónás vízzel megkentem a sütőpapírra helyezett pereceket. Végül 20 perc alatt 180 fonon, légkeverésen megsütöttem őket.