Próbálom a gyerekkel megetetni a spenótót, bár nem is értem miért próbálkozom, hiszen én is már bőven elmúltam húsz mire megszerettem... Akkor inkább fogalmazzunk úgy, hogy anya több, mint 20 év spenót nem fogyasztást szeretne behozni, ezért mindenféle spenótos ételeket készít! Most egy sós, spenótos pite kölvetkezik, szuper vega ebéd!
fotó: Lilla
Hozzávalók:
A tésztához: 200 g liszt, 1 tojás, 125 g vaj, egy csipet só
A spenótos töltelékhez: liszt, víz, olaj, só, fokhagyma, fagyasztott spenót és sajt
Elkészítés menete: A fagyasztott spenótot tegyük fel egy fazékban, közben egy másik lábosba tegyünk olajat, lisztet, majd engedjük fel vízzel. Ha a spenót felolvadt, és kész a palacsinta sűrűségű rántás, akkor öntsük a spenóthoz. Végül sózzuk és tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, kicsit még főzzük, majd vegyük le a tűzről. Ha ez megvan, akkor gyúrjuk össze a tészta alapanyagát, majd egyengessük egy kivajazott, kilisztezett piteformába. Tegyük be a tésztát 200 fok, légkeverésen körülbelül 10-15 percre a sütőbe. Amikor aranyos színt kapott, vegyük ki, öntsük a közepébe a spenótot, majd tegyük vissza a sütőbe. Ha majdnem megsült, akkor legvégül szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük vissza még pár percre.
Utolsó kommentek