Ildikó barátnőm kedvéért került fel ez a recept a blogba. Ildikó ugyanis úgy véli, hogy nem igazán tud sütni, ezért kedveli az egyszerű és könnyedén elkészíthető édességeket. Nos, úgy gondolom, hogy ezzel a pofon egyszerűen, rétestészta-alapból elkészíthető édességgel mindenki sikert arathat, és bátorságot gyűjthet, hogy bonyolultabb sütemények elkészítésébe is belevágjon!
fotó: Lilla
Hozzávalók: rétestészta-alap, cukrozott kakaópor, 20 dkg margarin, 10 dkg cukor
Elkészítés menete: Tedd fel egy lábosba a margarint, mikor megolvadt, add hozzá a cukorot, majd a kakaóból annyit, hogy szép barna színe legyen a masszának. Közben meg is kóstolhatod, hogy jók-e az arányok. Miután kész a töltelék, teríts egymásra két lapot a levelestészta alapból, kend meg őket a krémmel, majd tegyél a tetejükre még egy tésztalapot. A két végét hajtsd be a tésztának, majd csavard fel. Nekem egy adag tésztaalapból 3 tekercs jött ki. Miután a tepsibe tettem őket, még a tetejüket is bőségesen megkentem olvasztott margarinnal. A tekercseket mindenképpen sütőpapíros tepsire tegyétek, mivel a kakaós töltelék biztosan ki folyik majd. Körülbelül 20 perc alatt 180 fokon, légkeverésen süssük meg. Én a kifolyt tölteléket a sütőpapírról egy tálkába kanalaztam, így aki kevesli a tölteléket, az kanalazhat mellé is!
Utolsó kommentek