Múlt hétvégén Vácon voltunk kirándulni, és ezt a csodás várost csak ajánlani tudom mindenkinek, aki még nem járt ott, és egy egy napos Budapest közeli kiránduláshoz keres úticélt!

fotó: Lilla

Sűrűbben, mint fél óránként mennek vonatok Vácra a Nyugatiból, egy felnőtt jegy ára 650 forint, de BKV bérlettel kedvezményt kapunk. A vasútállomásról gyorsan besétálhatunk a Főtérre, onnan meg le a Duna partra. Vác és a Szentendrei sziget között komp közlekedik, így akár oda is átmehetünk. Bár nem olyan kis ékszerdoboz, mint Szentendre, de jó nagy sétákat lehet tenni a belvárosban és a Duna parton.

Bár a kirándulás összességében nagyon szuper volt, mégis volt egy rossz momentuma. Vác egyik leghíresebb cukrászdája a Desszert Szalon. Már régóta szerettem volna megkóstolni a finomságaikat, és most kifejezetten ezért is mentünk Vácra. Sajnos csalódnom kellett... Bementünk választani a desszertek közül, én meg meggondolatlanul kattintottam egyet a gépemmel, mire kicsit sem kedvesen közölte az eladó, hogy a süteményeket nem lehet fotózni!!! Miért mi bajuk lesz? - tettem fel, persze csak magamban a kérdést. A süteményeinkkel a terasz felé távozva azért félhangosan megkérdeztem, hogy remélem a megvásárolt süteményemet lefotózhatom, vagy azt is megtiltják? Nem, nem tiltották meg, így a méregdrága sütimről itt látható a fotó:

fotó: Lilla