Anyukám szokta ünnepnapokon, amikor néhány napig nem lehet friss kenyeret venni, sütni ezt a kicsit időigényes, de annál finomabb kenyeret!

fotó: Lilla

Hozzávalók: 1 kg liszt, 7 g szárított élesztő, 8 dl víz és 2,5 dkg só

Elkészítés menete: A hozzávalókat lazán gyűrjuk össze, majd lefedve hagyjuk állni 12 órát. A trükk a hajtogatásban rejlik, liszttel jól megszórt felületen a videóban látható módon meghajtogatjuk a tészát. 250 fokra megelegítjük a sütőt, de úgy, hogy a fedős sütőtálat üresen már a bekapcsoláskor beletesszük. Ha felmelegedett a sütő, kivesszük a meleg tálat, beletesszük a tészát, majd a tálra a tetejét, és visszatesszük a sütőbe. Fél óráig a tetővel lefedve, majd újabb fél óráig, tető nélkül sütjük.

fotó: Lilla