Anyukám szokta ünnepnapokon, amikor néhány napig nem lehet friss kenyeret venni, sütni ezt a kicsit időigényes, de annál finomabb kenyeret!
fotó: Lilla
Anyukám szokta ünnepnapokon, amikor néhány napig nem lehet friss kenyeret venni, sütni ezt a kicsit időigényes, de annál finomabb kenyeret!
fotó: Lilla
Anyukám ma már klasszikusnak mondható egyik karácsonyi keksze következik. Az íze fahéjas, a borítása cukros, az alakja pedig csavaros!
fotó: Lilla
Egyszerűen imádom a sima, vajas croissant! Itt Gyömrőn van egy isteni pékség, amit mindenki csak Pékbácsiként emleget, mivel egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező bácsié az üzem és a bolt. Pékbácsinál az olyan hagyományos péksütik, mint a kakaóscsiga vagy a sajtosrúd páratlanok, de vajas croissant, megkockáztatom sosem volt az üzlet kínálatában. A Sparban ugyan van nem is olyan rossz croissant, de mégsem szeretném a multi tömegtermékét enni, így úgy döntöttem, sütök házilag. Egy elég könnyű receptet találtam a neten, amin én még egy kicsit alakítottam, változtattam, egyszerűsítettem. A végeredmény a képen, a recept a tovább mögött.
fotó: Lilla
Anna barátnőm, ja bocsánat sógórnőm esküvőjéről még adós vagyok a torta receptjével. A dekoráció levendula színű volt, a menyasszony levendulában pompázott, így a torta sem lehetett másmilyen, mint levendulás. A tortát a menyasszony egyik huga készítette, igazán finom és karakteres ízvilágú édességet fogyasztottunk a nagy napot követő estén. Kép itt, a recept a tovább mögött!
fotó: Lilla
Nincs is jobb, mint ha a gyerek házilag sütött péksüteményt kap tízóraira vagy uzsonnára. Ha az időm engedi, sütök Bálintnak. Most éppen kakaós csigát. A receptet a tovább után találjátok.
fotó: Lilla
Utolsó kommentek