Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Házikenyér karácsonyra

Anyukám szokta ünnepnapokon, amikor néhány napig nem lehet friss kenyeret venni, sütni ezt a kicsit időigényes, de annál finomabb kenyeret!

fotó: Lilla

10 Tovább

Karácsonyi ízek: csavart keksz

Anyukám ma már klasszikusnak mondható egyik karácsonyi keksze következik. Az íze fahéjas, a borítása cukros, az alakja pedig csavaros!

fotó: Lilla

0 Tovább

Croissant házilag, egyszerűen

Egyszerűen imádom a sima, vajas croissant! Itt Gyömrőn van egy isteni pékség, amit mindenki csak Pékbácsiként emleget, mivel egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező bácsié az üzem és a bolt. Pékbácsinál az olyan hagyományos péksütik, mint a kakaóscsiga vagy a sajtosrúd páratlanok, de vajas croissant, megkockáztatom sosem volt az üzlet kínálatában. A Sparban ugyan van nem is olyan rossz croissant, de mégsem szeretném a multi tömegtermékét enni, így úgy döntöttem, sütök házilag. Egy elég könnyű receptet találtam a neten, amin én még egy kicsit alakítottam, változtattam, egyszerűsítettem. A végeredmény a képen, a recept a tovább mögött.

fotó: Lilla

1 Tovább

Levendulás torta ét- és fehércsokival

Anna barátnőm, ja bocsánat sógórnőm esküvőjéről még adós vagyok a torta receptjével. A dekoráció levendula színű volt, a menyasszony levendulában pompázott, így a torta sem lehetett másmilyen, mint levendulás. A tortát a menyasszony egyik huga készítette, igazán finom és karakteres ízvilágú édességet fogyasztottunk a nagy napot követő estén. Kép itt, a recept a tovább mögött!

fotó: Lilla

0 Tovább

Kakaós csiga, ahogyan én csinálom

Nincs is jobb, mint ha a gyerek házilag sütött péksüteményt kap tízóraira vagy uzsonnára. Ha az időm engedi, sütök Bálintnak. Most éppen kakaós csigát. A receptet a tovább után találjátok.

fotó: Lilla

0 Tovább

csirek

blogavatar

Lilla vagyok, főállásban divatról írok és táskákat tervezek. Ez a blog a számomra kedves dolgok gyűjteménye lesz. Valószínű sokat lesz szó divatról és táskákról... Ja, és mióta van egy kisfiam, azóta babás-mamás dolgokról is szó esik néha! kontakt: lilla(kukac)sellei.hu Facebook: https://www.facebook.com/csirek.me fotóblog: http://csirek.tumblr.com/ táskák: http://lilla.sellei.hu

Utolsó kommentek