Újabb hétvége, újabb kekszsütés és újabb recept. Ezúttal is egy zabpelyhes kekszet készítettem, most mogyoróval és fahéjjal ízesítettem, a tetejére pedig csokimáz került. Kép itt, recept pedig a tovább után!
fotó: Lilla
Újabb hétvége, újabb kekszsütés és újabb recept. Ezúttal is egy zabpelyhes kekszet készítettem, most mogyoróval és fahéjjal ízesítettem, a tetejére pedig csokimáz került. Kép itt, recept pedig a tovább után!
fotó: Lilla
Úgy tűnik a hétvégét nem bírom ki sütés nélkül. Miután pénteken összeütöttem egy szülinapi tortát az egyik kedves barátnőm harmincadik bulijára, szombaton nekiállítam kekszet sütni. A recept pofon egyszerű és olcsó, a végeredmény pedig isteni!
fotó: Lilla
Ismét jöjjön egy keksz receptje, ami szintén kiváló vendégváró édesség lehet az ünnepek alatt!
fotó: Lilla
Hozzávalók: 8 dkg zabpehely, 13 dkg liszt, 10 dkg margarin, 8 dkg étcsoki, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 tojás, 8 dkg cukor és egy kis tej
Elkészítés menete: A zabpehely felét ledaráljuk, majd a másik felével, valamint a liszttel a sütőporral és a kakóval összekeverjük. Az olvasztott margarint összekeverjük a cukorral, az olvasztott csokoládéval és a tojással. A két keveréket összeöntjük, és tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, akkor még egy kis tejet is öntünk a masszához. Ezután vizes kézzel kis gömböket formázunk, amelyeket egy sütőpapiros tepsin kézzel kilapítunk. Ezután 180 fokon, légkeverésen körülbelül 10 percig sütjük. Érdemes megvárni míg kihül, és csak utána levenni a tepsiről. Fémdobozban hetekig eláll.
Az ovis korom jut eszembe erről a kekszről, ahogyan arra a címben is utaltam. Anyukám minden alkalommal, ha szülinapunk vagy névnapunk volt, ilyen kekszet sütött, és ezzel kínáltuk végig aznap a csoportot. Kitűnő édesség ez is a karácsonyi vendégjárás időszakára.
fotó: Lilla
Először tavaly karácsonyra készítettem ilyen kekszet. Kitűnő vendégváró, mivel gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és fémdobozban sokáig eláll. Holnap vendégek jönnek, így ma sütöttem egy adaggal.
fotó: Lilla
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tojás, 8 dkg margarin, 8 dkg cukor, 1 dl tej, 1 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukos
Elkészítés menete: A lisztet a margarinnal, a cukorral, a tojással, valamint a sütőporral és a vaníliás cukorral omlós tésztává gyúrjuk. A tejből csak annyit adjunk hozzá, amennyi a megfelelő állagú tésztához kell. Ezután a tésztát osszuk két egyelő részre, és az egyik részhez keverjünk kakaót és még egy kis tejet. Ezután nyújtsuk ki mindkét tésztát, tegyük egymásra, és tekerjük fel. A feltekert tésztát csavarjuk folpackba, és tegyük 10 percre a fagyasztóba. Ezután kis szeleteket vágjunk a tésztából, és sütőpapíros tepsiben légkeverésen 180 fokon 10 percig süssük!
Utolsó kommentek