Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Textilnyaklánc fillérekből

Saját kezűleg fillérekből is készíthetünk manapság divatos, gigantikus láncot textilből. Nem lesz másra szükségünk, mint egy tekercs pamutra, ollóra, tűre és cérnára.

fotó: Lilla

0 Tovább

Street Fashion Budapest könyvbe kötve

Már korábban említettem, hogy az online, kortárs divatarchívum, a Street Fashion Budapest kiállításán látható volt az egyik öltözékem, ami be is került a múzeum viselettörténeti gyűjteményébe. Simonovics Ildikó projekttjéről, kutatásáról könyv is készült, ami egy ideje már kapható is (például itt).

fotó: Lilla

0 Tovább

Kukoricalisztes muffin csokival

Úgy alakult, hogy ebédre gluténmentes süteményt kellett sütnöm egy nagyon kedves vendégnek. Mivel a helyi ABC-ben csak kukoricaliszt volt, az idő pedig szorított, ezért egy egyszerű, de annál ízletesebb kukoricalisztes muffin mellett döntöttem.

fotó: Lilla

Hozzávalók: 15 dkg kukoricaliszt, 15 dkg olvasztott margarin, 15 dkg cukor, 2 tojás, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliacukor és mogyorókrém a töltelékhez.

Elkészítés menete: A tojást, a margarint, a cukrot és a vaníliacukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a a lisztet és a sütőport. A tésztát papírral kibélelt muffinformába halmozzuk. Végül a tetejére mogyorókrémet halmozunk. Körülbelül 15-20 percig 180 fokon légkeverésen megsütjük.

0 Tovább

Stílusos névadó

Mivel nem volt hivatalos keresztelő, ezért a dekorációval akartuk még inkább megadni Bálint névadójának a módját. Így a buli stílusára még nagyobb hangsúlyt fektettünk. Már az előre kiküldött meghívók is különlegesek voltak: pelenka formájú, biztosítótűvel összetűzött, kedves kis csomagok. (Ehhez a Pinterestről merítettem ötletet és sablont.) Ezen kívül készültek ültetőkártyák, különleges és vicces bajszos szívószálak, és egy B betűs emlékkönyv, amibe mindenki írhatott pár kedves sort Bálintnak. (Az emlékkönyvet a 18. születésnapján szeretnénk majd neki átadni.)

fotó: Lilla

0 Tovább

Új kedvencünk, a répatorta

Hozzávalók:
A tortához: 4 tojás, 3,5 dl olaj, 5 dl liszt, 5 dl cukor, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál sütőpor, 2 púpos teáskanál örölt fahéj, pici só, 7,5 dl reszelt répa
A krémhez: 240 g porcukor, 120 g krémsajt, 0,5 dl lágy margarin és vaníliáscukor

fotó: Lilla

Az elkészítés menete:
A tojást és az olajat felverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót. Majd a két keveréket összeöntjük. Lereszeljük (én inkább daráltam) a répát, és a keverékhez adjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsiben 180 fokon körülbelül 35 percet sütjük. (Nekem a sütés tovább tartott, mivel nem lapos tepsit, hanem hagyományos tortaformát választottam.) Míg hül, összekeverjük a krém alapanyagait, majd a kihűlt torta tetejére kenjük.

Igazán egyszerű recept, és nagyon-nagyon finom a végeredmény!

0 Tovább

csirek

blogavatar

Lilla vagyok, főállásban divatról írok és táskákat tervezek. Ez a blog a számomra kedves dolgok gyűjteménye lesz. Valószínű sokat lesz szó divatról és táskákról... Ja, és mióta van egy kisfiam, azóta babás-mamás dolgokról is szó esik néha! kontakt: lilla(kukac)sellei.hu Facebook: https://www.facebook.com/csirek.me fotóblog: http://csirek.tumblr.com/ táskák: http://lilla.sellei.hu

Utolsó kommentek