Saját kezűleg fillérekből is készíthetünk manapság divatos, gigantikus láncot textilből. Nem lesz másra szükségünk, mint egy tekercs pamutra, ollóra, tűre és cérnára.
fotó: Lilla
Saját kezűleg fillérekből is készíthetünk manapság divatos, gigantikus láncot textilből. Nem lesz másra szükségünk, mint egy tekercs pamutra, ollóra, tűre és cérnára.
fotó: Lilla
Már korábban említettem, hogy az online, kortárs divatarchívum, a Street Fashion Budapest kiállításán látható volt az egyik öltözékem, ami be is került a múzeum viselettörténeti gyűjteményébe. Simonovics Ildikó projekttjéről, kutatásáról könyv is készült, ami egy ideje már kapható is (például itt).
fotó: Lilla
Úgy alakult, hogy ebédre gluténmentes süteményt kellett sütnöm egy nagyon kedves vendégnek. Mivel a helyi ABC-ben csak kukoricaliszt volt, az idő pedig szorított, ezért egy egyszerű, de annál ízletesebb kukoricalisztes muffin mellett döntöttem.
fotó: Lilla
Hozzávalók: 15 dkg kukoricaliszt, 15 dkg olvasztott margarin, 15 dkg cukor, 2 tojás, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliacukor és mogyorókrém a töltelékhez.
Elkészítés menete: A tojást, a margarint, a cukrot és a vaníliacukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a a lisztet és a sütőport. A tésztát papírral kibélelt muffinformába halmozzuk. Végül a tetejére mogyorókrémet halmozunk. Körülbelül 15-20 percig 180 fokon légkeverésen megsütjük.
Mivel nem volt hivatalos keresztelő, ezért a dekorációval akartuk még inkább megadni Bálint névadójának a módját. Így a buli stílusára még nagyobb hangsúlyt fektettünk. Már az előre kiküldött meghívók is különlegesek voltak: pelenka formájú, biztosítótűvel összetűzött, kedves kis csomagok. (Ehhez a Pinterestről merítettem ötletet és sablont.) Ezen kívül készültek ültetőkártyák, különleges és vicces bajszos szívószálak, és egy B betűs emlékkönyv, amibe mindenki írhatott pár kedves sort Bálintnak. (Az emlékkönyvet a 18. születésnapján szeretnénk majd neki átadni.)
fotó: Lilla
Hozzávalók:
A tortához: 4 tojás, 3,5 dl olaj, 5 dl liszt, 5 dl cukor, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál sütőpor, 2 púpos teáskanál örölt fahéj, pici só, 7,5 dl reszelt répa
A krémhez: 240 g porcukor, 120 g krémsajt, 0,5 dl lágy margarin és vaníliáscukor
fotó: Lilla
Az elkészítés menete:
A tojást és az olajat felverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót. Majd a két keveréket összeöntjük. Lereszeljük (én inkább daráltam) a répát, és a keverékhez adjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsiben 180 fokon körülbelül 35 percet sütjük. (Nekem a sütés tovább tartott, mivel nem lapos tepsit, hanem hagyományos tortaformát választottam.) Míg hül, összekeverjük a krém alapanyagait, majd a kihűlt torta tetejére kenjük.
Igazán egyszerű recept, és nagyon-nagyon finom a végeredmény!
Utolsó kommentek