fotó: Ati
2012. április 02. 07:29
Húsvét - Répa Rézi
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 10 dkg margarin, 2 kávéskanál só, 1 evőkanál cukor, 2,5 dl répalé, 0,5 dl tej, 2 tojás
Elkészítés: Az élsztőt a cukorral és a tejjel felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, és belemorzsoljuk a margarint. A felfuttatott élesztőhöz hozzáadjuk a répalevet, majd a tojásokkal együtt a lisztes keverékhez adjuk, és összegyúrjuk. Ezután egy órát kelni hagyjuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval formázzuk. Sütőpapíros sütőben 180 fokon aranysárgára sütjük!
2012. március 18. 21:17
Utolsó kommentek