Öcsémtől volt otthon egy egyszerű, sima gördeszkánk, ami évek óta állt érintetlenül az előszobában. Bár Bálintnak soha senki nem mutatta, kilenc hónapos volt, amikor ráhasalt/ráült, és elkezdte lökni magát. Szerelem volt első látásra, azóta imádja a gördeszkákat. Nem meglepő hát, ha karácsonyra a kisebbik nagybátyjától, az öcsémtől gördeszkát kapott. A gördeszkát persze én néztem és választottam ki, és természetesen akkor már magamat is megleptem eggyel karácsonyra. A választásom egy mini cruiser deszkára esett. Hogy miért? És hogy mik a tapasztalataim? Azt a tovább után elárulom, de figyelmeztetek mindenkit, ez nem egy szakértői poszt, szimplán egy gördeszkázni most tanuló anyuka gondolatai! :)

fotó: Hubai Orsi - Pixel Művek

A deszkák főszerepet kaptam azon a baba-mama fotózáson is, amin a Pixel Műveknél voltunk, itt ezekből láthattok ízelítőt.

Bevallom őszintén azért ilyen deszkát választottam, mert tetszett a design és elfogadható volt az ára. Aztán, ahogyan utána olvastam, megtudtam, hogy mi a különbség a cruiser deszkák és a hagyományos gördeszkák között, és miben hasonlít az enyém egy longboardhoz. Az első, hogy a kerekek szélesebbek, mint a hagyományos deszkáknál, a tengely pedig kicsit túlnyúlik a deszkán.

fotó: Hubai Orsi - Pixel Művek

Én egyébként három nap alatt egész jól ráéreztem, annak ellenére, hogy elég beszari vagyok. Bár teljesen más, de talán a snowborados gyakorlat segített valamennyit, a tanuláshoz szükségem türelem területén biztos. Mindenesetre az első esés még várat magára!

Az én deszkám egyébként innen van 6.990 forintért (a kép csalóka, mert a csak pirosban rendelhető, nem pinkben). Viszont ma már gyönyörű cruiser deszkákat lehet kapni - itt egy csodás válogatás márkára és minőségre való tekintet nélkül, kizárólag a design-t figyelembe véve, kifejezetten lányoknak.

1. Lila, Dechatlon 14.990 forint

2. Pöttyös, Wakeshop.hu 33.990 forint 

3. Pasztell, Wakeshop.hu 31.990 forint

4. Áttetsző kék, Skateworld.hu 14.900 forint