Úgy alakult, hogy ebédre gluténmentes süteményt kellett sütnöm egy nagyon kedves vendégnek. Mivel a helyi ABC-ben csak kukoricaliszt volt, az idő pedig szorított, ezért egy egyszerű, de annál ízletesebb kukoricalisztes muffin mellett döntöttem.
fotó: Lilla
Hozzávalók: 15 dkg kukoricaliszt, 15 dkg olvasztott margarin, 15 dkg cukor, 2 tojás, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliacukor és mogyorókrém a töltelékhez.
Elkészítés menete: A tojást, a margarint, a cukrot és a vaníliacukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a a lisztet és a sütőport. A tésztát papírral kibélelt muffinformába halmozzuk. Végül a tetejére mogyorókrémet halmozunk. Körülbelül 15-20 percig 180 fokon légkeverésen megsütjük.
Utolsó kommentek