Újabb hétvége, újabb kekszsütés és újabb recept. Ezúttal is egy zabpelyhes kekszet készítettem, most mogyoróval és fahéjjal ízesítettem, a tetejére pedig csokimáz került. Kép itt, recept pedig a tovább után!
fotó: Lilla
Újabb hétvége, újabb kekszsütés és újabb recept. Ezúttal is egy zabpelyhes kekszet készítettem, most mogyoróval és fahéjjal ízesítettem, a tetejére pedig csokimáz került. Kép itt, recept pedig a tovább után!
fotó: Lilla
Horváth Eszter Desszertőrült című könyvéből elkészítettem egy isteni csokihabot (erről itt olvashattatok korábban). Az isteni csokihabhoz sajnos hat tojásnak kizárólag a sárgája kellett. Éppen ezért segítségül hívtam édesanyámat, hogy mondjon egy receptet, amihez hat darab tojásfehérje kell. Nos, anya egy gyümölcskenyér receptet küldött. Az eredeti receptben szerepelt aszalt gyümölcsöt és mandulát mogyoróra és fehércsokira cseréltem, és a sütemény tetejére sem kakaóporral készült csokikrémet, hanem étcsokoládéból készült mázat főztem. A végeredmény a képen, a recept pedig a tovább után!
fotó: Lilla
Karácsony előtt Anna barátnőmmel közös sütést szerveztünk. Míg én a korábban bemutatott kekszekből sütöttem meg párat az ünnepi időszakra készülve, addig Anna az esti vacsora utáni desszertet készítette el. Egy igazán különleges, nagyon karácsonyi tortát sütött szegfűszeggel, gyömbérrel és fahéjjal. Ez a svéd recept az Ikea egyik szakácskönyvéből származik.
fotó: Lilla
Az ovis korom jut eszembe erről a kekszről, ahogyan arra a címben is utaltam. Anyukám minden alkalommal, ha szülinapunk vagy névnapunk volt, ilyen kekszet sütött, és ezzel kínáltuk végig aznap a csoportot. Kitűnő édesség ez is a karácsonyi vendégjárás időszakára.
fotó: Lilla
Először tavaly karácsonyra készítettem ilyen kekszet. Kitűnő vendégváró, mivel gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és fémdobozban sokáig eláll. Holnap vendégek jönnek, így ma sütöttem egy adaggal.
fotó: Lilla
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tojás, 8 dkg margarin, 8 dkg cukor, 1 dl tej, 1 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukos
Elkészítés menete: A lisztet a margarinnal, a cukorral, a tojással, valamint a sütőporral és a vaníliás cukorral omlós tésztává gyúrjuk. A tejből csak annyit adjunk hozzá, amennyi a megfelelő állagú tésztához kell. Ezután a tésztát osszuk két egyelő részre, és az egyik részhez keverjünk kakaót és még egy kis tejet. Ezután nyújtsuk ki mindkét tésztát, tegyük egymásra, és tekerjük fel. A feltekert tésztát csavarjuk folpackba, és tegyük 10 percre a fagyasztóba. Ezután kis szeleteket vágjunk a tésztából, és sütőpapíros tepsiben légkeverésen 180 fokon 10 percig süssük!
Utolsó kommentek