Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

DIY: útibögre design

A gyerekkel játszó térre menni, ide menni, oda menni... Nem szabad elindulni egy napi hidegélelem nélkül, és már arra is rájöttem, hogy nemcsak a babának, de a mamának is kell legalább folyadékot csomagolni. Ehhez a legtökéletesebb egy tumbler, vagyis egy könnyen nyitható, jól záródó útibögre, amit leginkább kávé szállítására használnak. Korábban vettem egy kerámia-szilikon verziót az egyik hipermarketben tényleg hiperolcsón, de az nem teljesen lezárható, tehát ha ital volt benne, akkor csak szépen kézben tartva lehetett ide-oda vinni - ez lássuk be nem elég praktikus!

A héten az egyik nagy drogérialánc üzletében is néztem a tumblereket, ahogyan már több kávézólánc boltjában is, de mindig elriasztottak a 3000-6000-es árak. Éppen ezért örültem meg ma, amikor az Ikeában megláttam 1.990-ért a Hemlig útibögrét. Amikor pedig rájöttem, hogy dupla falának és levehető aljának köszönhetően könnyedén designossá tehető, az örömöm csak fokozódott!

fotó: Lilla

0 Tovább

2in1 ruhák, bolt, magazin

A 2in1 márkával a terhességem idején ismerkedtem meg, és mivel lenyűgöztek a csodás kampányképek (amelyek vizuális világáért Kiss Heni felelt), mindenképpen szerettem volna találkozni a tervezővel, Judittal. Akkor született ez az interjú, és kicsivel előtte pedig az üzletet bemutató cikk. A héten a Retek utca fele jártam, és benéztem az üzletbe. Kifele jövet természetesen átnéztem a szórólapokat, és nagyon megörültem, mikor a szóróanyagok között a 2in1 márka első, ingyenes magazinjára bukkantam.

fotó: Lilla

"...A magyar nők életét éljük: ez a magazin ezt az életet járja körül a gyerekeinkből kiindulva, de nem körbeugrálva őket..." - részlet az első szám főszerkesztői leveléből, Judittól. Az évente kétszer, tavasz-nyári és őszi-téli lapszámmal jelentkező kiadvány sok mindennel foglalkozik: Görög Zitával az anyaszerepről készítettek interjút, de szó van a családtervezésről és a védőnői feladatokról is, de persze a mese és a divat sem hiányozhat az oldalakról. Van egy magyar divatmárka, amit mostmár nemcsak csodaszép és kényelmes ruháiért, barátságos, sok-sok csecsebecsével telerakott üzletéért, hanem magazinjáért is szerethetünk!

2in1 a Facebookon és a neten.

0 Tovább

Hetente jelentkező monitor

A Street Fashion Budapest oldalon a mai nappal egy új, villáminterjú-sorozat vette kezdetét. A SFB monitor nevet viselő sorozatban három fix és egy változó kérdésen keresztül én faggatok hazai, kortárs divatmunkásokat. Olyan divatszakembereket keresünk meg, akik talán a nagyközönség számára nem annyira ismertek. A sorozat érdekessége, hogy a portrékat minden esetben Balla Vivienne divatfotós készíti. Az első anyag, amiben Sophie Rotas, azaz Baksa Zsófiát vallatom már olvasható is az oldalon! Érdemes végigolvasni az interjút, annak ellenére, hogy már rögtön az elején fény derül arra, hogy a divatszakmában rengeteg elmebeteg dolgozik...

0 Tovább

Múzeumba került a Nanushka ruhám

Még 2010-ben válaszottak be a Street Fashion Budapest online divatarchívum Arcai közé. Akkor egy különleges fotósorozat is született az arcokkal a Marie Claire számára, valamint Simonovics Ildikó múzeológus felmérte a gardróbunkat, és interjút is készített velünk.

fotó: Ormándi Viktor

0 Tovább

Vidéki életképek 3.

fotó: Lilla

Képek és kommentárok a vidéki mindennapjainkról:

1. A héten a lakás csinosítására is jutott időm. A vállfás szemüvegtárolóról bővebben itt!

2. Még kihasználtam az utolsó nyári hetet: napoztam és olvastam. (A Fashion Issue minősége nagy csalódást okozott, nem hiszem, hogy a jövőben kiadok érte 3000 forintot.)

3. Gyömrőn van egy Allure nevű étterem és disco. Nyáron nagyon kellemes a kerthelyisége, ráadásul isteni mentás-csokis fagyijuk van, így amikor tehetjük Bálinttal napi sétánk során felkeressük.

4. 21-én ünnepeltük a második házassági évfordulónkat: ajándékkal, üzenőkártyával és saját kezűleg készült körtés sütivel készültem.

5. A körülbelül 3 négyzetméteres verteményesünkben rengeteg paradicsom terem. Négy naponta több, mint egy kilót szedek le.

0 Tovább

csirek

blogavatar

Lilla vagyok, főállásban divatról írok és táskákat tervezek. Ez a blog a számomra kedves dolgok gyűjteménye lesz. Valószínű sokat lesz szó divatról és táskákról... Ja, és mióta van egy kisfiam, azóta babás-mamás dolgokról is szó esik néha! kontakt: lilla(kukac)sellei.hu Facebook: https://www.facebook.com/csirek.me fotóblog: http://csirek.tumblr.com/ táskák: http://lilla.sellei.hu

Utolsó kommentek