Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mackó kifejezetten takonypócoknak

Ha valaki olvas design magazinokat vagy éppen baba-mama portálokat, az már biztosan értesült arról, hogy a magyar fejlesztésű, gyerekbarát orrszívó, a Nosiboo idén orvosi eszköz kategóriában elnyerte a design Oscarnak is nevezett Red Dot díjat. Nos, egy hete egy betegség kellős közepén nekünk is lett egy kék, mackó alakú orrszívónk (így a ping-pong szett után már két Red Dot díjas termék büszke tulajdonosai vagyunk).

fotó: Lilla

0 Tovább

DIY: útibögre design

A gyerekkel játszó térre menni, ide menni, oda menni... Nem szabad elindulni egy napi hidegélelem nélkül, és már arra is rájöttem, hogy nemcsak a babának, de a mamának is kell legalább folyadékot csomagolni. Ehhez a legtökéletesebb egy tumbler, vagyis egy könnyen nyitható, jól záródó útibögre, amit leginkább kávé szállítására használnak. Korábban vettem egy kerámia-szilikon verziót az egyik hipermarketben tényleg hiperolcsón, de az nem teljesen lezárható, tehát ha ital volt benne, akkor csak szépen kézben tartva lehetett ide-oda vinni - ez lássuk be nem elég praktikus!

A héten az egyik nagy drogérialánc üzletében is néztem a tumblereket, ahogyan már több kávézólánc boltjában is, de mindig elriasztottak a 3000-6000-es árak. Éppen ezért örültem meg ma, amikor az Ikeában megláttam 1.990-ért a Hemlig útibögrét. Amikor pedig rájöttem, hogy dupla falának és levehető aljának köszönhetően könnyedén designossá tehető, az örömöm csak fokozódott!

fotó: Lilla

0 Tovább

2in1 ruhák, bolt, magazin

A 2in1 márkával a terhességem idején ismerkedtem meg, és mivel lenyűgöztek a csodás kampányképek (amelyek vizuális világáért Kiss Heni felelt), mindenképpen szerettem volna találkozni a tervezővel, Judittal. Akkor született ez az interjú, és kicsivel előtte pedig az üzletet bemutató cikk. A héten a Retek utca fele jártam, és benéztem az üzletbe. Kifele jövet természetesen átnéztem a szórólapokat, és nagyon megörültem, mikor a szóróanyagok között a 2in1 márka első, ingyenes magazinjára bukkantam.

fotó: Lilla

"...A magyar nők életét éljük: ez a magazin ezt az életet járja körül a gyerekeinkből kiindulva, de nem körbeugrálva őket..." - részlet az első szám főszerkesztői leveléből, Judittól. Az évente kétszer, tavasz-nyári és őszi-téli lapszámmal jelentkező kiadvány sok mindennel foglalkozik: Görög Zitával az anyaszerepről készítettek interjút, de szó van a családtervezésről és a védőnői feladatokról is, de persze a mese és a divat sem hiányozhat az oldalakról. Van egy magyar divatmárka, amit mostmár nemcsak csodaszép és kényelmes ruháiért, barátságos, sok-sok csecsebecsével telerakott üzletéért, hanem magazinjáért is szerethetünk!

2in1 a Facebookon és a neten.

0 Tovább

Magyar design babáknak

Ha kisgyerekes barátokhoz megyünk látogatóba, és valami szép, különleges ajándékot szeretnénk adni, akkor érdemes körbenézni a magyar termékek között. És persze, ha szülők vagyunk, akkor is lehet keresgélni, vágyakozni, mert bár az egyedi termékek ára sokszor magas, mégis egy-két alkalommal megéri ezek közül választani. Én most készítettem a teljesség igénye nélkül egy válogatást, amiben találtok egyedi játékokat, praktikus babakellékeket, sőt még lakberendezési cuccokat is.

1. Textil kisautó, Filcművek, 4.400 forint

2. Textil etetőszék, Babycab, ár kérésre

3. Modern pólya, Bugyola, 8.490 forint

4. Baba textilből, Meilinger Zita, ár kérésre

5. Zöld párna, Pucc, 9.000 forint

6. Pelenkázó alátét, Liliputi, 6.790 forint

7. Nyálkendő, Bugyola, 1.490 forint

0 Tovább

Amikor a Jeti felfalja az iPadet

Hihetetlen, hogy a mai gyerekeknek mennyire természetesek a kütyük és az elektronikai cuccok. És nemcsak az óvodásoknak vagy a tiniknek, hanem a még beszélni sem tudó pelusosknak is. Az én fiam valahogyan kiszagolja, hogy az a tárgy egy laptop (teljesen mindegy neki, hogy más a színe, a mérete és a formája, mint amilyen laptopokat korábban látott), és odamegy és megpróbálja kinyitni, nyomkodni... Még egy éves sincs, de tudja, hogy a TV-t, a mosógépet melyik gombbal kell kikapcsolni (és sokszor meg is teszi), és a távirányítóval is régóta integet már a TV felé. Hihetetlen. Az iPadunk és a telefonunk persze már régen nincs biztonságban tőle. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy a születésnapjára egy magyar fejlesztésű és gyártású játékot, egy Totoyát kap, ezzel nemcsak elektronikai mániáját elégítjük ki, de egy magyar designer terméket is vásárolunk. A tovább után kiderül mit tud a képen látható iPad faló jeti.

fotó: Lilla

0 Tovább

csirek

blogavatar

Lilla vagyok, főállásban divatról írok és táskákat tervezek. Ez a blog a számomra kedves dolgok gyűjteménye lesz. Valószínű sokat lesz szó divatról és táskákról... Ja, és mióta van egy kisfiam, azóta babás-mamás dolgokról is szó esik néha! kontakt: lilla(kukac)sellei.hu Facebook: https://www.facebook.com/csirek.me fotóblog: http://csirek.tumblr.com/ táskák: http://lilla.sellei.hu

Utolsó kommentek