Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Anna karácsonyi tortája

Karácsony előtt Anna barátnőmmel közös sütést szerveztünk. Míg én a korábban bemutatott kekszekből sütöttem meg párat az ünnepi időszakra készülve, addig Anna az esti vacsora utáni desszertet készítette el. Egy igazán különleges, nagyon karácsonyi tortát sütött szegfűszeggel, gyömbérrel és fahéjjal. Ez a svéd recept az Ikea egyik szakácskönyvéből származik.

fotó: Lilla

0 Tovább

Álombazár babáknak

Egyszerűen nem tudok leszakadni a babacuccok témáról, annyi designos és csodaszép holmit találni a neten. Most jöjjön egy válogatás, amiben két ruha és két játék kapott helyet, midegyik kategóriában van egy megfizethető és egy megfizethetetlen darab.

1. Medve, Meilinger Zita, 35 dollár

2. Kabát, Orfeo Design, 138,40 font

3. Hintaló, Fawn and Forest,259 dollár

4. Zokni, H&M, 990 forint

0 Tovább

Karácsonyi csomagolás egyszerűen és stílusosan

Tavaly egyszerű ikeás papírba csomagoltam az ajándékokat, tudjátok abba, ami ki van téve a pénztárok után, hogy a törékeny cuccokat beburkoljuk. Az előző évben ahhoz a papírhoz is egyszerű madzagot választottam, idén pedig tovább finomítottam ezt a naturális stílust.

fotó: Lilla

Az Ikeában vásároltam sima barna csomagolópapírt, 8 métert 495 forintért. Ez nagyon jutányos ár. Itthon talált, maradék szaténszalagból készítettem masnikat, valamint ruhacsipeszekből kártyacsipeszeket (ezek elkészítéséről később lesz egy bejegyzés). A becsomagolt ajándékokat madzaggal kötöttem át, majd a csomó tetejére ragasztópisztollyal rögzítettem a szaténmasnikat. A kísérőkártyákat ezúttal régi fotók helyettesítik. Beszkenneltem mindenkiről egy-egy régi fényképet, kinyomtattam, kemény kartonra felragasztottam, majd kivágtam, végül a csipeszekkel rögzítettem a fényképes jelölőket.

2 Tovább

DIY: karácsonyi üdvözlőlap és dísz egyben

A pinterest.com-on találtam egy szalagokból és gyöngyökből készíthető, karácsonyfa alakú karácsonyfadíszt. Ez adta az ötletet az idén kiküldött üdvözlőlapokhoz. Úgy gondolom, hogy személyesebb postai úton, kézzel írt jókívánságokat küldeni. A technikának köszönhetően ma már be is szkennelhetjük a lefirkantott lapot, és e-mailben csatolmányként is elküldhetjük. Ezért hát, ha postai úton küldünk lapot, az tartalmazzon valami kézzel foghatót, amit virtuálisan nem tudnánk eljuttatni a címzettnek, például egy karácsonyfadíszt. Ötvöztem tehát a Pinteresten talált ötletet egy üdvözlőlappal. Lássuk hogyan!

fotó: Lilla

0 Tovább

Vállfára akasztott ünnepi hangulat

Még korábban mutattam be az Ikea katalógusából lopott vállfás szemüvegtároló ötletét. Most, hogy közelegnek az ünnepek, gondoltam ideje aktualizálni a vállfán lógó cuccokat. Így kerültek ideiglenesen a szemüvegek a fiókba, a gömbdíszek pedig a vállfára. Mivel többségében piros gömbjeink vannak, így a fára majd azok kerülnek, de a nagymamámtól örökölt, régi családi díszeket sem szerettem volna kihagyni a dekorációból, így azok a vállfán lógva, az előszobatükör felett teremtenek ünnepi hangulatot.

fotó: Lilla

0 Tovább

csirek

blogavatar

Lilla vagyok, főállásban divatról írok és táskákat tervezek. Ez a blog a számomra kedves dolgok gyűjteménye lesz. Valószínű sokat lesz szó divatról és táskákról... Ja, és mióta van egy kisfiam, azóta babás-mamás dolgokról is szó esik néha! kontakt: lilla(kukac)sellei.hu Facebook: https://www.facebook.com/csirek.me fotóblog: http://csirek.tumblr.com/ táskák: http://lilla.sellei.hu

Utolsó kommentek