Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csokis-mogyorós sütemény

Horváth Eszter Desszertőrült című könyvéből elkészítettem egy isteni csokihabot (erről itt olvashattatok korábban). Az isteni csokihabhoz sajnos hat tojásnak kizárólag a sárgája kellett. Éppen ezért segítségül hívtam édesanyámat, hogy mondjon egy receptet, amihez hat darab tojásfehérje kell. Nos, anya egy gyümölcskenyér receptet küldött. Az eredeti receptben szerepelt aszalt gyümölcsöt és mandulát mogyoróra és fehércsokira cseréltem, és a sütemény tetejére sem kakaóporral készült csokikrémet, hanem étcsokoládéból készült mázat főztem. A végeredmény a képen, a recept pedig a tovább után!

fotó: Lilla

3 Tovább

A legjobb ajándék: Desszertőrült

A legjobb karácsonyi ajándékkal kétségkívül (teljesen véletlenül) saját magamat leptem meg. Ez pedig nem más volt, mint Horváth Eszter Desszertőrült című könyve a Boook Kiadótól.

kép: facebook.com/BoookKiado

0 Tovább

Csupacsoki csokihab

Horváth Eszter Desszertőrült könyve tényleg dilettánsaknak szól, hiszen még én is isteni csokihabot tudtam készíteni a leírása alapján. Persze sem a tálalás, sem a fotó nem olyan gyönyörű, mint ahogyan az a könyvben van, de az íze isteni! Most jöjjön ez!

fotó: Lilla

0 Tovább

Anna karácsonyi tortája

Karácsony előtt Anna barátnőmmel közös sütést szerveztünk. Míg én a korábban bemutatott kekszekből sütöttem meg párat az ünnepi időszakra készülve, addig Anna az esti vacsora utáni desszertet készítette el. Egy igazán különleges, nagyon karácsonyi tortát sütött szegfűszeggel, gyömbérrel és fahéjjal. Ez a svéd recept az Ikea egyik szakácskönyvéből származik.

fotó: Lilla

0 Tovább

Zabos keksz csokival

Ismét jöjjön egy keksz receptje, ami szintén kiváló vendégváró édesség lehet az ünnepek alatt!

fotó: Lilla

Hozzávalók: 8 dkg zabpehely, 13 dkg liszt, 10 dkg margarin, 8 dkg étcsoki, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 tojás, 8 dkg cukor és egy kis tej 

Elkészítés menete: A zabpehely felét ledaráljuk, majd a másik felével, valamint a liszttel a sütőporral és a kakóval összekeverjük. Az olvasztott margarint összekeverjük a cukorral, az olvasztott csokoládéval és a tojással. A két keveréket összeöntjük, és tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, akkor még egy kis tejet is öntünk a masszához. Ezután vizes kézzel kis gömböket formázunk, amelyeket egy sütőpapiros tepsin kézzel kilapítunk. Ezután 180 fokon, légkeverésen körülbelül 10 percig sütjük. Érdemes megvárni míg kihül, és csak utána levenni a tepsiről. Fémdobozban hetekig eláll.

0 Tovább

csirek

blogavatar

Lilla vagyok, főállásban divatról írok és táskákat tervezek. Ez a blog a számomra kedves dolgok gyűjteménye lesz. Valószínű sokat lesz szó divatról és táskákról... Ja, és mióta van egy kisfiam, azóta babás-mamás dolgokról is szó esik néha! kontakt: lilla(kukac)sellei.hu Facebook: https://www.facebook.com/csirek.me fotóblog: http://csirek.tumblr.com/ táskák: http://lilla.sellei.hu

Utolsó kommentek