Még szeptember elején kaptam egy e-mailt, amit persze majdnem olvasatlanul kitöröltem, mint a szerkesztőségi e-mail címre érkező legtöbb szemetet, de nagy szerencsémre aztán mégsem kattintottam a kukára, hanem elolvastam. A levél egy Helen nevű csajtól jött, aki az Ikea Live magazinjának magyar-szlovák és cseh kiadványának szerkesztésével foglalkozik. Azzal keresett meg, hogy az Ikea Family Live közösségi oldalra feltöltött képeim alapján, szeretnék, ha a lakásunk szerepelne a House Call sorozatukban. Ez egy olyan sorozat, amiben hétköznapi emberek befotózzák a saját lakásukat, majd válaszolnak egy e-mailes interjúra, amiből a szerkesztők egy anyagot gyúrnak. Nos, egy napba telt, de befotóztam a gyömrői házunkat. A magazin ma jelent meg, itt olvashatjátok, de néhány fotót megosztok veletek itt is.

KONYHA

A konyhában beépített konyhabútor volt mikor beköltöztünk, így ott csak a kiegészítőkkel, textilekkel tudtam játszani, ezekkel formáltam a teret a saját sítlusomra. A konyhában kicsit furcsa és egyáltalán nem praktikus, hogy a tűzhely teljesen külön áll, és nem veszi körbe pult. Erre a problémára jött kapóra még az előző albérletbe vásárolt konyhai zsúrkocsi, amit a tűzhely mellé állítottunk. Mivel amerikai konyhás a nappali, így a zsúrkocsi mellett már az egyik fotel látható. A dédszüleimtől örökölt fotel átkárpitozásra vár, de addig is ezzel a virágos textillel tesszük még barátságosabbá.

DOLGOZÓ

A nappali berendezése még hátra van, a dolgozósarkot kivéve elég kaotikus a nappali bútorfelhozatala, ezért a többi részt nem is fotóztam be. A dolgozósarokban egy Ikea ebédlőasztal és egy fém szekrény található. Az uralkodó szín a fehér, de erről már egy korábbi posztba részletesen is írtam.

GYEREKSZOBA

A gyerekszoba kezdetektől fogva stílusos, éppen azért mert ide minden bútordarab átgondoltan került be. Bálint születése előtt már egyszer bemutattam itt a blogon a szobáját, de persze azóta sok minden átalakult benne. A legnagyobb változást az okozta, hogy a franciaágy megvásárlásával az addig ágyunkként funkcionáló kinyitható kanapé vendégágyként Bálint szobájába került. Ez a nagy bútordarab eléggé uralja a teret, de a bordó ágytakaró jól ellensúllyozza a szoba sok kékjét és zöldjét, valamint a sok plüssállat és párna is barátságossá teszi. A kiszuperált tükör keretéből készült falidekorra azóta jó sok kép került, és a játékok száma is megszaporodott.

HÁLÓ

Az elmúlt egy évben a háló menet keresztül a legnagyobb változáson: lett rendes franciaágyunk, ágytakaróval, és a ruhatárolás kérdése is úgy, ahogy rendeződött.

fotó: Lilla