Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tavaszi pitypang saláta

Azt hiszem sosem felejtem azt a nyarat, amikor anyukám szinte az összes szabadidejét egy kis konyhakéssel a kertben töltötte. Na, nem kell semmi rosszra gondolni! Csupán a pitypangokkal harcolt. De egész nyáron ezt tette. Ugyanis a szép zöld (kicsit sem angol) gyepünket elborították a sárga virágok. Már akkor sem értettem a harc okát, oké nem fű, de legalább szép sárga tőlük az egész kert. Akkoriben persze még szó sem volt reformkonyháról és gasztronómiáról, a pitypangot maximum a nagymamáméknál lakó húsvéti nyulak ették meg. De hogy azt az emberi fogyasztásra szánt salátába tegyék, az senkinek nem fordult meg a fejében. Pedig isteni salátát lehet belőle készíteni! Az első tavaszi napsugarakkal én is kiszaladtam a kertbe, ollóval vágtam egy adag pitypanglevelet, és isteni salátát készítettem belőle! A tovább után láthatjátok a hozzávalókat és az elkészítés menetét, ízelítőnek meg itt egy kép!

fotó: Lilla

0 Tovább

Vidéki életképek 3.

fotó: Lilla

Képek és kommentárok a vidéki mindennapjainkról:

1. A héten a lakás csinosítására is jutott időm. A vállfás szemüvegtárolóról bővebben itt!

2. Még kihasználtam az utolsó nyári hetet: napoztam és olvastam. (A Fashion Issue minősége nagy csalódást okozott, nem hiszem, hogy a jövőben kiadok érte 3000 forintot.)

3. Gyömrőn van egy Allure nevű étterem és disco. Nyáron nagyon kellemes a kerthelyisége, ráadásul isteni mentás-csokis fagyijuk van, így amikor tehetjük Bálinttal napi sétánk során felkeressük.

4. 21-én ünnepeltük a második házassági évfordulónkat: ajándékkal, üzenőkártyával és saját kezűleg készült körtés sütivel készültem.

5. A körülbelül 3 négyzetméteres verteményesünkben rengeteg paradicsom terem. Négy naponta több, mint egy kilót szedek le.

0 Tovább

Kis kert, nagy ötletek

0 Tovább

A teraszunk tavasszal

0 Tovább

Konyhakert a teraszon 1.

fotó: Ati

Már bújnak kifelé Ati metélő zellerkéi a terasz konyhakerti részlegén.

0 Tovább
«
12

csirek

blogavatar

Lilla vagyok, főállásban divatról írok és táskákat tervezek. Ez a blog a számomra kedves dolgok gyűjteménye lesz. Valószínű sokat lesz szó divatról és táskákról... Ja, és mióta van egy kisfiam, azóta babás-mamás dolgokról is szó esik néha! kontakt: lilla(kukac)sellei.hu Facebook: https://www.facebook.com/csirek.me fotóblog: http://csirek.tumblr.com/ táskák: http://lilla.sellei.hu

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek