A borongós időben mi sem esik jobban, mint a tegnapi napsugarakra emlékeztető, finom citromos süti. A pofon egyszerűen elkészíthető citromos-gyömbéres muffint én citromos túrókrémmel bolondítottam meg.

fotó: Lilla

Hozzávalók:
a muffinhoz: 2 dl tej, 1 tojás, 10 dkg margarin, 1 citrom, 30 dkg liszt, gyömbérgyökér, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor és 14 dkg cukor
a krémhez: 25 dkg túró, néhány evőkanál porcukor, 10 dkg margarin és 1 citrom 

fotó: Lilla

Elkészítés menete: A tojást, a tejet és a megolvasztott margarint keverjük össze. Ezután reszeljük bele az alaposan megmosott citrom héját, majd a levét is nyomjuk bele. Ízlés szerint reszeljünk bele gyömbérgyökeret is. Egy másik tálba a lisztet, a sütőport, a cukort és a vaníliás cukrot keverjük össze. A két keveréket öntsük össze, majd keverjük egyenletes masszává. Ezután kanalazzuk szilikonos muffinformákba a tésztát, és 180 fokon, légkeverésen 15-20 perc alatt süssük meg.

Míg a muffinok sülnek, készítsük el a krémet. Keverjük össze a túrót, a margarinnal, kóstolgatással kanalazzunk bele porcukrot, majd reszeljünk bele egy citromot. Ezután a citromot vágjuk ketté, és az egyik felének a levét nyomkodjuk ki.

Ha megsültek a muffinok és ki is hűltek, kenjük meg őket a krémmel. (A maradék krémet nyugodtan fagyasszuk le, így később is felhazsnálhatjuk, másik sütés alkalmával.) Végül a maradék fél citromot karikázzuk fel, vágjunk ki belőle cikkeket, és koronázzuk meg a sütiket.