Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csokitorta citromos túrókrémmel

A kisfiam első születésnapja csütörtökre esik, és bár hatalmas családi szülinapi party lesz szombaton, úgy gondoltam, azért úgy illik, ha csütörtökön az anyukája süt neki egy tortát. Még nem ehet sok kakaót és édességet, így csak csipeget majd belőle, ezért nem variáltam különleges összetevőkkel, kakaó és cukormentes sütikkel, hanem egy kakaós süteményt készítettem túrókrémmel. A recept pofonegyszerű, az íze isteni!

fotó: Lilla

0 Tovább

Magyar designt minden csajnak karácsonyra!

Nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni ahhoz, hogy nagymamánkat, anyukánkat, a hugunkat vagy éppen a barátnőnket meglepjük valami egyedivel, valami magyarral. Most erre mutatunk példákat!

NAGYINAK: 26 cm-es tortatartó BeCake'

ANYUKNAK: Margarita infánsnő mintájú vászontáska Karla

HUGINAK: grafikával díszett kislányruha Kürti Andi

BARÁTNŐNEK: 21. századi napló Postbook

0 Tovább

Új kedvencünk, a répatorta

Hozzávalók:
A tortához: 4 tojás, 3,5 dl olaj, 5 dl liszt, 5 dl cukor, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál sütőpor, 2 púpos teáskanál örölt fahéj, pici só, 7,5 dl reszelt répa
A krémhez: 240 g porcukor, 120 g krémsajt, 0,5 dl lágy margarin és vaníliáscukor

fotó: Lilla

Az elkészítés menete:
A tojást és az olajat felverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót. Majd a két keveréket összeöntjük. Lereszeljük (én inkább daráltam) a répát, és a keverékhez adjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsiben 180 fokon körülbelül 35 percet sütjük. (Nekem a sütés tovább tartott, mivel nem lapos tepsit, hanem hagyományos tortaformát választottam.) Míg hül, összekeverjük a krém alapanyagait, majd a kihűlt torta tetejére kenjük.

Igazán egyszerű recept, és nagyon-nagyon finom a végeredmény!

0 Tovább
12
»

csirek

blogavatar

Lilla vagyok, főállásban divatról írok és táskákat tervezek. Ez a blog a számomra kedves dolgok gyűjteménye lesz. Valószínű sokat lesz szó divatról és táskákról... Ja, és mióta van egy kisfiam, azóta babás-mamás dolgokról is szó esik néha! kontakt: lilla(kukac)sellei.hu Facebook: https://www.facebook.com/csirek.me fotóblog: http://csirek.tumblr.com/ táskák: http://lilla.sellei.hu

Utolsó kommentek