Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Budapesti útikalauz bennfenteseknek

Ha nem az útikönyvek hagyományos látnivalói érdekelnek, hanem az, hogy hova járnak Budapest menő arcai... Körülbelül így tudnám egy mondatban jellemezni az Electronic Beats magazin Gity Guide sorozatának Budapestről szóló kötetét. A könyv nem kapható, csupán promóciós célokra használja a cég - én azért szereztem egy példányt.

fotó: Lilla

0 Tovább

Meet with Yvan II.

0 Tovább

Kötelező olvasmány: Pixel

Ha valaki szerette Tóth Krisztina Vonalkód és Haza viszlek, jó? című műveit, akkor a Pixelt is imádni fogja. Ahogyan az ajánlóban olvashatjuk, a Pixel "fájdalmasan szomorú kapcsolatok krónikája”. Tóth Krisztina ebben a művében is hihetetlenül sok mindent el tud mondani egy-egy félmondattal... (Nekem ezek a gondolatok biztosan csak több tíz oldalba férnének bele...) A történetek ebben az esetben is hétköznapiak, mindennaposak, persze mögöttes, elgondolkoztató tartalommal. A sztorik egyszerűségének köszönhetően egy-egy szereplőben vagy azoknak egy-egy tulajdonságában biztosan minden olvasó magára ismer... Az egyes részek különállóan is értelmezhetőek, de ha jobban figyelünk, akkor összefüggéseket, összefonódásokat is felfedezehetünk és a történetecskék hirtelen egy nagy egésszé állnak össze... Tökéletes olvasmány békávézáshoz, amikor csak egy-egy fejezetet van időnk elolvasni.

0 Tovább

Vidd haza!

A májusi Elle-ben olvastam egy elmékedést az irodalomról. Ennek kapcsán jutott eszembe, egyik kedvenc kortárs magyar írőnőm, Tóth Krisztina novelláskötetéről írt korábbi cikkem, ajánlóm...

Ha valaki olvasta Tóth Krisztina 2006-ban megjelent Vonalkód című novelláskötetét, mindenképpen olvassa el az idén kiadott Hazaviszlek, jó? címet viselő könyvet is! A karrierje elején inkább versírással és műfordítással foglalkozó írónőnek ma már prózai munkái is elismertek. Első verseskötete 1989-ben jelent meg, majd 2009-ig másik tizenkettő látott napvilágot, köztük egy gyerekverseket tartalmazó könyv is, és persze még számos műfordítás. Prózai munkája először 2004-ben került kiadásra Fény, viszony címmel, ezt követte 2006-ban a Vonalkód, és most 2009-ben a Hazaviszlek, jó?

0 Tovább
123
»

csirek

blogavatar

Lilla vagyok, főállásban divatról írok és táskákat tervezek. Ez a blog a számomra kedves dolgok gyűjteménye lesz. Valószínű sokat lesz szó divatról és táskákról... Ja, és mióta van egy kisfiam, azóta babás-mamás dolgokról is szó esik néha! kontakt: lilla(kukac)sellei.hu Facebook: https://www.facebook.com/csirek.me fotóblog: http://csirek.tumblr.com/ táskák: http://lilla.sellei.hu

Utolsó kommentek