Ahány család, annyi szokás és annyi ízlés. Azért is jó bekerülni egy új családba, mert az ember új ízekkel, új ételekkel ismerkedik meg. Ilyen a most következő pikáns, bundás csirkemell is, amit csípős-mézes szósszal és pirított tésztával tálalhatunk. Köszönöm a receptet Erzsikének!

fotó: Lilla

Hozzávalók:
tészta pirított tésztának, csirkehús, brokkoli és olaj a sütéshez
a bundához: 1 tojás, 6 evőkanál liszt, fél kávéskanál sütőpor, 1 evőkanál olaj, keményítő, só
a szószhoz: méz, ketchup és ízlés szerint erős paprika 

fotó: Lilla

Elkészítés menete: A csirkehúst vágjuk fel kisebb darabokra. Egy tálba keverjük össze a bunda hozzávalóit, a tojást, a lisztet, a sütőport, az olajat, a keményítőt és a sót. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, a csirkehúsokat mártsuk a keverékbe, majd tegyük a forró olajba.

A szósz elkészítéséhez melegítsük meg kicsit a mézet, majd folyamatos kóstolgatás mellett tegyünk bele ketchapot, és ha szeretjük a csípőset, akkor erős paprikát.

A tésztát főzzük meg, majd pirítsuk meg olajon, egy lábasban pedig pároljunk brokkolit - ezekkel tálaljuk